Universal Music Goes NFT, skapar “Virtual Band” som består av fyra apor

kungadöme

Köpet av icke-fungibla tokens
är en underbar värld där allt kan hända, inklusive skapandet av en grupp virtuella apor vid namn Kingship, som aldrig har spelat en enda ton musik. Bakom konceptet, ett marknadsföringsstunt från skivjätten Universal Music, som känner av affärsmöjligheten bakom NFT-vurmen och de tidiga dagarna av metavers
.

I början av projektet, Jim McNelis, en man som köpte en samling virtuella figurer och som förväntar sig att se en bra avkastning på sin investering.

En samling på 100 miljoner dollar och bananer

Det finns inget särskilt konstnärligt i tillvägagångssättet för denna kryptoinvesterare som redan äger CryptoKitties. Han skaffade flera hundra NFT-apor från Bored Apes Yatch Club-samlingen. Genom att köpa rättigheterna till dessa figurer – den gyllene apan, den främmande apan och de andra två – förvärvade han rätten att leverera dem till Universal Music, som snabbt tillkännagav bildandet av NFT:s första band.

Den uppmärksamma observatören kommer att ha märkt: dessa apor liknar konstigt nog karaktärerna i Gorillaz, Damon Albarns virtuella grupp skapad 1998. Förutom att här är det ingen musik planerad för tillfället, även om Celine Joshua, talesperson för Universal Music, försäkrar att ” dessa karaktärer och deras universum kommer till liv mycket snart “.

När vi pratar om en grupp NFT-primater har vi rätt att fråga oss själva: är den här världen seriös och vem kommer att spela bas? För tillfället är det svårt att se något annat än att ett multinationellt företag försöker gripa, på sitt eget sätt, NFT-fenomenet för att dra nytta av det.

Vi ses i metaversen

NFT har fortfarande höga priser och kommer att vara en integrerad del av det virtuella landskapet i många år framöver. Den gyllene apan, till exempel, gick för $190 000 på auktionsplattformen OpenSea. Marknaden upplever en svindlande tillväxt och försäljningsvolymen har i stort sett överstigit en miljard dollar för dessa digitala verk som inte alltid har stort estetiskt intresse, men som representerar betydande överföringsrättigheter.

Men framtiden för denna grupp av apor är ännu inte skriven. Kingship, namnet på denna nya sorts “musikformation”, kan bli flaggskeppet för en decentraliserad nät, centrerad på metaversen, eller helt enkelt sjunka.

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button