Undvik fel eller fel genom att köra ren Chrome utan tillägg

Oavsett vad vi väljer, webbläsare faktiskt använda den väg vi använder för att komma åt Internets enorma onlinevärld. Det är därför de måste erbjuda oss en bred funktionalitet, samt den säkerhet som de måste innehålla för att skydda oss. Detta är något som gradvis uppnås baserat på nya uppdateringar som dess utvecklare skickar oss regelbundet.

Med dem är det som uppnås att öka funktionaliteten i dessa program, vilket är mer än nödvändigt i dessa tider. Samtidigt har buggar är korrigerade och nyupptäckta sårbarheter åtgärdas. Men i de flesta fall, på funktionsnivå, har användarna inte tillräckligt med vad företag som Google eller Microsoft skickar till oss. Därför att öka möjligheterna för dessa webbläsare vi brukar använda de populära tilläggen.

Användbarheten av tillägg i Chrome

Detta är något som till exempel är särskilt tydligt i programvaran som vi kommer att prata om i dessa rader, Google Chrome . Och, liksom resten av de Chromium-baserade förslagen, erbjuder denna programvara ett stort antal tredjepartstillägg. Låt oss säga att vi kommer åt det via menyalternativet Fler verktyg/tillägg.

Och är det att tack vare dessa tillägg är det möjligt att lägga till en rad funktioner och funktioner till webbläsare som inte är tillgängliga som standard. Dessa kan hänvisa till alla typer av tjänster eller funktioner, både gränssnitt, säkerhet eller operation. Men alla är inte fördelar här, eftersom tillägg vanligtvis är huvudorsaken till att webbläsare inte fungerar. Tänk på att detta är externa utvecklingar som fortfarande fungerar som de ska eller har inkompatibiliteter.

Så vi kan inaktivera en efter en från där vi kommenterade tidigare om vi ser något problem i program . Men samtidigt har vi möjlighet att öppna webbläsaren, i det här fallet Google, utan dessa tillägg och testa om problemet fortfarande är giltigt eller försvinner. På samma sätt kan det också vara så att vi inte har några problem, utan vi vill använda Krom på ett rent sätt, men utan att eliminera de installerade tilläggen. Det är därför vi nedan kommer att berätta hur du startar Google Chrome, men utan att fungerande tillägg av denna typ.

Olika sätt att starta Chrome utan aktiva tillägg

Från en genväg till Google-programmet

Tänk på att med tanke på de ständiga problem vi ibland har med dessa ytterligare element vill Google hjälpa oss. För detta är vad sökjätten avser att göra det så enkelt som möjligt för oss att starta din webbläsare genom att inaktivera alla tillägg installerade . Anledningen till allt detta är uppenbar, för med detta kan vi försöka lösa dessa problem på det snabbaste och enklaste sättet. Nåväl, här är det första vi ska göra till exempel att skapa en ny genväg på skrivbordet som anropar programmet. Det gör vi genom att högerklicka på skrivbordet och välja Ny / Genväg.

Här går vi till den ursprungliga filsökvägen från bläddringsknappen och ger genvägen ett representativt namn. Sedan, när vi har skapat, måste vi öppna egenskaper av det nya Google Chrome-objektet. Här måste vi hitta fältet som heter destination där vi i slutet av texten lägger till parametern –disable-extensions

På detta sätt, när vi av någon anledning vill köra programmet utan tillägg, behöver vi bara öppna det genom denna nyskapade genväg. Därifrån, när du öppnar Google Chrome på dator kommer webbläsaren att göra detta utan tillägg och ge oss möjlighet att testa om dessa orsakar problemen.

Kör Chrome från dess bärbara version

Men detta är inte den enda möjligheten vi har när vi kör programmet utan tillägg. Så å ena sidan kan vi ha vår vanliga körbara Chrome-fil installerad i Windows och ha en annan när vi vill öppna den ren, utan tillägg från tredje part. Det är något som kan hjälpa oss i vissa testning med webbplatser, oavsett om vi är mjukvaruutvecklare osv.

För detta är det bästa vi kan göra att använda den bärbara versionen av Google-programmet. Det handlar om en fullt fungerande version som inte kräver installation under Windows . Således har vi möjlighet att spara den och köra den från till exempel en USB-nyckel när vi behöver den. Det bör noteras att vi kan ladda ner det från den här länken .

Använd Canary- och betaversionerna av Chrome

För att få en helt ren version av programmet vi pratar om är den bärbara versionen inte den enda som vi kan använda. Vi kan också installera, tillsammans med den slutliga versionen av programmet, känd som Kanariefågel och beta av programmet. Och det är att innan man lanserar nya funktioner på krom-version som alla har, det testas först noggrant.

De görs faktiskt tillgängliga för användare, men i Kanarieöarnas grenar och Beta som faktiskt är utvecklingsversionerna. Dessa ligger vanligtvis en eller två versioner före och får de senaste förbättringarna och uppdateringarna. Detta tillåter användare att testa dem före någon annan och hjälpa Google att förbättra dem eller upptäcka fel. Detta gör att vi kan ha dem med den slutliga versionen av programmet, så att andra versioner är inte avinstallerade och profiler delas inte.

Detta gör att vi kan göra precis det vi letar efter här. Det vill säga ha en stabil Chrome med dess tillägg, samt en annan på Windows som vi kör rent om vi behöver det. När vi väl vet det, låt oss säga att de versioner vi nämnde av Google Chrome enkelt kan laddas ner. Den kanariska versionen från den här länken medan betaversionen kan erhållas på lämna denna plats .

Relaterade Artiklar

Back to top button