Undvik att av misstag klicka på Google-annonser

Vad vi vill berätta för dig med allt detta är att när vi gör en sökning i denna sökmotor, den mest använda i världen, kan vi ibland hitta från “reklam” gömd bland resultaten. Vanligtvis i början av resultatsidorna, allt för att få vår uppmärksamhet, hur kunde det vara annorlunda.

Undvik irriterande annonser när du söker på Google från Chrome

Ibland kan dessa annonser vara det vi letar efter, så du kan ringa oss för att ta en titt. Men många andra gånger har de inte ens något att göra med vad som intresserar oss i det här fallet. Hur som helst, vad vi kan säga är att de i de flesta fall inte är något annat än en olägenhet som vi försöker lägga åt sidan, men vi lyckas inte alltid.

För länge sedan såg dessa annonser ut att skilja sig från resten av innehållet som visades på skärmen i form av sökresultat som vi kommenterar. Men för tillfället visas som normala resultat och nuvarande. Detta gör det mycket svårt att skilja dem åt i vissa fall. Naturligtvis, med allt detta, vad sökjätten letar efter är just detta, att vi blir förvirrade och går in i annonserna.

Detta är något som majoriteten inte gillar, men däremot helt lagligt från företagets sida. På det här sättet och vid denna tidpunkt, låt oss säga att det enda sättet att skilja dessa annonser från resten av Google-resultaten är om de alltid kommer överst. Så folk är mycket mer benägna att klicka på den. Förutom att sticka ut lite från de faktiska resultaten, kommer de också med texten “Announcement” överst i själva texten.

Fördelar med tillägget Google Search Ads Highlighter

Som vi nyss berättade kan dessa annonser som vi hänvisar till vara ganska irriterande, speciellt om vi har bråttom. Det räcker med att dessa leder till att vi blir förvirrade bara några få gånger för att vi ska inse att vi bör försöka undvika det mer effektivt. Därför kan det vara dags att använda tillägget som kallas Google Search Ads Highlighter . Först och främst är det viktigt att veta att i det här fallet hänvisar vi till en tillägg för Chrome-webbläsaren av samma, så det kommer att vara effektivt. Alltså att säga att dess huvudsakliga mål är att automatiskt framhäva annonser som smyger sig in på Google när du söker efter vad som helst. På så sätt uppnår vi att vi enkelt kan skilja dem från andra sökresultat i sökmotorn.

Så fort vi installerar tillägget i vår webbläsare kommer det att börja fungera automatiskt. När vi gör en sökning på Google, och det finns en annons i början, gör tillägget att vi enkelt kan markera dem så att vi kan skilja dem från resten av resultaten.

Som standard markerar detta tillägg dem med en transparent gul ton men om vi klickar på tilläggsikonen, till höger om adressfältet, kan vi se hur vi kan lätt personifiera höjdpunktsfärgen på dessa annonser.

Vad du måste tänka på är att denna förlängning blockerar inte annonser och ändrar inte verksamheten på något sätt av sökmotorn. Du bör veta att inte alla sökningar returnerar annonser, så om du inte ser dem efter att ha installerat tillägget, är det just på grund av detta specifika beteende hos Google. Men med allt och med det, eftersom vi fortsätter att använda sökmotorn på vanligt sätt, kommer annonserna förr eller senare att dyka upp igen. Och när de gör det kommer de att visas markerade med den här tillägget så att vi inte förväxlar dem med resultaten och av misstag klickar på dem.

Dessutom, med tanke på att vissa av dessa annonser ibland kan vara användbara för oss, skulle det inte heller vara praktiskt att de försvann helt. Så vad vi verkligen uppnår när vi installerar det här tillägget i Chrome är att undvika förvirring, men att inte avvisa annonser eller få dem att försvinna.

Så du kan göra Google-annonser mer användbara

Google riktar alltid in annonserna visas i sin sökmotor baserat på sökningar och intressen som samlats in baserat på IP-adress användare. Därför kommer användarna alltid att se annonser som kan vara användbara för dem, annonser som fokuserar på deras intressen. Vad vi däremot inte gillar är att dessa annonser frestas att smyga in. Tack vare Google Search Ads Highlighter är det möjligt att subtrahera skada från google för att lättare kunna särskilja annonserna från andra Googles sökresultat och för övrigt kunna göra dessa annonser mer användbara.

Vem vet, vi kanske till och med hittar de saker vi är intresserade av snabbare från dessa annonser istället för att vara medvetna om resultaten från denna sökmotor. Med allt och med det och även om de inte slutar övertyga oss, som vi nämnde tidigare, är det en av de viktigaste inkomstkällorna för Google själv. Därmed och delvis tack vare dem har vi möjlighet att utan kostnad ha applikationer och tjänster som Chrome, Maps eller Gmail.

Relaterade Artiklar

Back to top button