Under tiden, på Mars, slår Ingenuity sitt eget hastighetsrekord (och skickar videon till oss)

Påskäggs uppfinningsrikedom

Mars-eposet avPåhittighet är långt ifrån över! Den lilla helikoptern som landade på den röda planetens yta slog ett nytt rekord. Och han skröt till och med om det på video!

Anlände till Mars för mer än ett år sedan i sällskap med Perseverance-rovern, Ingenuity genomförde sina 25e flyg. Det räcker med att säga att han har fått erfarenhet sedan sitt första försök. Nu kan maskinen tillryggalägga allt större avstånd genom att nå ganska anmärkningsvärda hastigheter med tanke på flygförhållandena. NASA laddade nyligen upp ett klipp för några sekunder så att vi kan visualisera prestationerna som uppnåddes under uppdraget.

Nästan redo för maraton

Den amerikanska rymdorganisationen förklarade att Ingenuity hade nått en medelhastighet på 19 km/h för en sträcka på cirka 700 meter. Övningen som hölls den 8 april 2022 förevigades (se nedan) i svart på vitt. Du kan se Marsjorden beströdd med småsten och sand.


NASA-tekniker förbereder redan Ingenuity för sina 29e flyg till Mars. Dessutom upplevde drönaren nyligen ett litet misslyckande genom att missa ett kommunikationsfönster med Perseverance. Marsdamm som blockerar enhetens solpaneler kan vara orsaken till detta lilla fel.

Källa: Nästa webb

Relaterade Artiklar

Back to top button