Under 2023 kommer Microsoft att se över Xbox-gränssnittet för bättre navigering

Xbox 2022-gränssnitt © Microsoft

Under flera månader kommer Microsoft att utföra tester kring gränssnittet på sin Xbox för att förbättra dess funktion tack vare feedback från användare.

De första testerna kommer denna vecka från vissa insiders.

Microsoft kommer att sätta Insiders i arbete

Medan Sony ännu en gång har uppdaterat gränssnittet på sin PlayStation 5, tänker Microsoft inte stå på efterkälken för sina konsoler. Företaget har just avslöjat inte en uppdatering, utan dess planer för framtiden för gränssnittet för Xbox Series X|S.

Det är ingen fråga om att implementera ändringar direkt. Företaget föredrar att börja med att dribbla förändringar till vissa Insiders i cirkeln Alpha Skip-Ahead att samla in feedback. I ett andra steg kommer en bättre upplevelse som förfinats av detta samarbete att distribueras till alla.

Allmänheten kommer därför att få vänta till 2023, då vissa användare som är redo att göra sina händer smutsiga (och slumpmässigt utvalda) kommer att kunna se förändringarna i förhandsvisning. Microsoft uppmanar alla att ha tålamod och ge feedback så att den slutliga upplevelsen blir den bästa den kan bli.

Välkomna ändringar för Xbox

Redmond-företaget har redan listat de första förändringarna som kommer i test, med start denna vecka.

Vi kommer först att höja en ny rad” Hoppa in igen » ger snabb åtkomst till de senaste spelen och applikationerna som lanserats. Apparna Inställningar, Butik, Sök och Mina spel och appar kommer nu att ha sina egna dedikerade brickor i Home Xbox. Det hela syns i fånga överst i den här artikeln.

Slutligen, förutom vissa visuella och designförändringar för en mer bekant upplevelse, bör anpassat innehåll (kategorier, rekommendationer etc.) nu visas när användaren navigerar ner i vissa menyer.

För att ta reda på hur man blir en insider eller ger feedback, förklaras allt i länken nedan.

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button