UltraGear GP9: LG lanserar sin mini soundbar för spelare

lg-g9_1 © LG

Den koreanska tillverkaren marknadsför ett stereoljudsystem dedikerat till videospelsvärlden. A soundbar mycket kompakt med funktioner som uppskattas av spelare (Surround 7.1, RGB) men även av musikälskare (HD-ljud).

Efter Panasonic SoundPlayer SC-HTB01, Lenovo L101 eller Razer Leviathan, sprider LG in på marknaden för soundbars reserverade för spelare. Dessutom erbjuder tillverkaren redan ett brett utbud av soundbars.

lg-g9_3 © LG

Läs också:
Sony introducerar premiumset HT-A9 och HT-A7000, allt för 3D-ljud i vardagsrummet

UltraGear GP9, utskuren för spel

Trots kompaktheten hos sin soundbar lovar tillverkaren en uppslukande kvalitetsupplevelse tack vare den interna 3D Gaming Sound-tekniken. Ett ljudläge kommer alltså att anpassas till varje typ av spel.

Således, för spel i subjektiv syn, tillhandahåller tillverkaren virtuellt 7.1-ljud för att spola ut krypskytten som slog läger bakom dig. RTS-läget är lämpligt för strategispel i realtid såväl som RPG, simulatorer och lopp. Om högtalartelefonljudet inte är din kopp te ger 3,5 mm-uttaget DTS Headphone:X-ljud, det vill säga virtuellt 7.1.

Du behöver inte koppla ur ditt spelheadset för att spela upp ljud från barens högtalare, det räcker med en enkel knapptryckning för att byta från den ena till den andra. Att kommunicera med dina lagkamrater under spelheadsetet är överflödigt eftersom GP9 har en mikrofon med spelbrusfiltrering tack vare sin Clear Voice Chat-teknik.

lg-g9_2 © LG

Läs också:
LG presenterar Eclair, den mest kompakta Dolby Atmos soundbaren på marknaden

Andra funktioner hos denna LG soundbar

UltraGear GP9 antar en aggressiv design med en frontpanel som återupptar galler muskelbil och naturligtvis en konfigurerbar RGB (röd grön blå LED) bakgrundsbelysning. Den asiatiska tillverkaren har gjort ekonomin med en extern subwoofer och ljudet är bara stereo.

Kortare än ett tangentbord är det bara 38 cm långt för mindre än 11 ​​cm djupt och 8,4 cm högt för att enkelt kunna integreras i alla inställningar. Till skillnad från soundbars designade för att försvinna under TV:n är UltraGear GP9 bärbar och kan strömma ljud i 6 timmar tack vare sitt 7200mAh batteri.

Ljudanläggningen är utrustad med två 10 W diskanthögtalare och två bashögtalare. Istället för att integrera en enda DAC-komponent (för att konvertera digitala signaler till analoga) har LG installerat fyra. För filmfantaster erbjuds en Cinema EQ-ljudprofil. För musikälskare rekommenderas standardprofilen eller med mer bas. Användaren kommer att ha gott om tid att konfigurera equalizern enligt hans smak med hjälp av Xboom-applikationen på Android eller iOS.

lg-g9_0 © LG

Ljudkvaliteten borde glädja audiofiler eftersom minisoundbaren är stämplad Hi-Res, för högupplöst ljud. Trots storleken på sin produkt har LG tillhandahållit rika anslutningsmöjligheter med optik, en USB-C-port, en klassisk AUX och ett headsetuttag. Multipoint Bluetooth ingår också.

För nu planerar LG bara att marknadsföra till
USA och Sydkorea till ett pris av 500 dollar (cirka 420 euro). Högtalaren är redan slut i lager på den amerikanska sajten.

lg-g9_4 © LG

Källor: Whathifi USA, LG

Relaterade Artiklar

Back to top button