Ullig noshörning: kadaver hittat i perfekt skick

Den ulliga noshörningen är en utdöd art som levde för mellan 3,6 miljoner och 10 000 år sedan ungefär i Europa och norra Asien under de senaste istiderna. Just i norra Asien och närmare bestämt i Sibirien har vissa forskare hittat ett fruset kadaver av en ullig noshörning, som troligen levde för mellan 20 000 och 50 000 år sedan. Det överraskande är att den hittade slaktkroppen är i perfekt skick, en av de bäst bevarade och bästa som hittats hittills.

Att utföra överraskande upptäckt var ett team av forskare frånAkademi rysk vetenskap koordineras av forskaren Valery Plotnikov. Specifikt har ryska forskare hittat kadaveret av ullig noshörning nära permafrost upplöst i Abyisky-regionen, nordöstra Ryssland. Det konservativa fina exemplaret måste ha varit en ålder mellan tre och fyra år när han dog. Uppskattningen av djurets ålder utfördes genom att analysera en av de tänder och dess slitage.

Enligt forskare är det ett dött exemplar Inte för bristen på mat men för en traumatisk händelse som fall i ett träsk eller en ravin. Tillståndet för bevarandet av slaktkroppen är verkligen utmärkt, så mycket att det är annorlunda mjukvävnad är fortfarande synliga idag inklusive könsorganen och tarmarna. Dessutom en del av näshorn, en sällsynthet det senare när det gäller kadaver som den av denna ulliga noshörning. Hornen tenderar faktiskt att sönderfalla snarare snabbt.

Detta är en helt otrolig upptäckt och som, enligt forskare, kommer att ansluta sig till andra framtida fynd som liknar denna av kadaveret av den ulliga noshörningen. Detta på grund av strömmen Global uppvärmning vilket oundvikligen kommer att leda till att isen smälter. Vi skulle kunna överväga detta en av de mycket få positiva effekter av detta fenomen.

Ta reda på mer om De väktare.

Relaterade Artiklar

Back to top button