UFC-Que Choisir pekar ut de allmänna försäljningsvillkoren för SNCF-webbplatsen

© Pixabay

Ingen läser villkoren på Internet, och av goda skäl: de är alldeles för långa och invecklade. Och i Frankrike har SNCF priset för utökade villkor.

För att motverka detta har UFC-Que Choisir publicerat en rapport om de allmänna försäljningsvillkoren (CGV) och de allmänna användarvillkoren (CGU) för populära webbplatser och webbtjänster i Frankrike.

SNCF har de längsta förhållandena i jämförelsen

Konsumentförsvarsförbundet påpekar att dessa villkor ofta inte är skrivna på ett tydligt sätt, vilket avskräcker användare från att ta reda på sina rättigheter och skyldigheter. I vissa fall är det till och med dumt att ta sig tid att läsa alla villkoren och villkoren eftersom de är så långa.

Detta är särskilt fallet med SNCF-webbplatsen, vars allmänna villkor representerar inte mindre än 256 sidor text, dvs. 6 timmar och 52 minuters lästid i genomsnitt. I allmänhet är det handlarwebbplatserna som presenterar de längsta villkoren, eftersom de måste specificera reglerna som gäller för garantin, leveransen, returen av produkterna, återbetalningen, byten…

Till exempel tar det 2 timmar och 8 minuter att läsa Cdiscounts villkor, 1 timme och 53 minuter för Fnac och 1 timme och 21 minuter för Le Bon Coin.

Obalanserade klausuler identifierade

Underhållningsfokuserade sajter har termer som börjar läsas inom en anständig tid. Räkna 10 minuter och 15 sekunder på Netflix.

Slutligen är det de offentliga förvaltningarnas allmänna villkor som är kortast. Med en tid på 3 minuter och 2 sekunder vann CAF-sajten priset för de mest lättsmälta förhållandena bland de hundra som uppmätts av UFC-Que Choisir.

En annan rapport kommer snart att publiceras, denna gång för att analysera innehållet i dessa villkor. Föreningens juridiska avdelning har redan noterat oegentligheter på flera sajter, med ” klausuler som uppenbarligen är för obalanserade för konsumenten “. Rättsliga åtgärder kan vidtas, informerar UFC-Que Choisir.

Om samma ämne:
UFC-What to choose kickar reparerbarhetsindexet

Källa: Vad ska man välja

Relaterade Artiklar

Back to top button