UFC-Que Choisir lanserar rättsliga åtgärder mot SFR och dess RED-paket

Promo Red SFR

Efter många klagomål beslutade UFC-Que Choisir att lämna in ett klagomål mot SFR.

I fråga, ” vilseledande affärspraxis » angående RED by SFR-planerna.

Läs också:
UFC-Que Choisir-förbundet inleder en grupptalan mot Canal+ för tvångsförsäljning av prenumerationer

SFR RED i siktet av UFCQue Choisir

För några månader sedan införde SFR en höjning av priset på RED genom SFR-abonnemang för många abonnenter. Dessa abonnemang har till exempel höjts från 10 till 13 euro och har åtföljts av en ökning av datakuvertet, men utan att någonsin ge abonnenten möjlighet att tacka nej till detta erbjudande.

Många har sett deras RED by SFR-erbjudande ” utveckla “(för att använda termen för gruppen), trots ett paket vars pris var tänkt att bibehållas” för livet “. Dessa prishöjningar varierar från 30 till 75 % beroende på paket.

Röd av SFR

Denna påtvingade prisökning är uppenbarligen svår att föra över till de många prenumeranterna. På de sistnämndas klagomål svarar SFR att paketet är icke bindande och att de därför är fria att delta i tävlingen. Uppenbarligen är det få som tar initiativet till att avsluta sitt paket, till glädje för SFR, som är mycket obekymrad över den vilseledande (och oärliga?) karaktären av sina metoder, med tanke på de ytterligare ekonomiska vinster som uppnås varje månad.

Men för UFC-Que Choisir-förbundet, ” den praxis som SFR implementerar är uppenbart missvisande. SFR har medvetet vilseleda konsumenterna genom att göra bibehållandet av startpriset på RED by SFR-paket över tid till det starkaste argumentet för att övertyga konsumenterna att öka antalet abonnenter. »

Föreningen har valt att stämma SFR ännu en gång för ” vilseledande affärspraxis “. Minns att samma förening för några år sedan hade vunnit en tvist med samma SFR, denna gång angående olagliga och kränkande klausuler.

package_smartphone1600

Observera att vissa operatörer nyligen har skickat ett meddelande till några av sina abonnenter som indikerar en kommande prishöjning, återigen åtföljd av en ökning av datakuvertet. Operatörerna gav ändå de berörda kunderna möjligheten att tacka nej till det erbjudande som lämnades till dem, förutsatt att de tydligt uttryckte sitt avslag genom sitt kundområde. Om det inte kommer några nyheter från kunden tillämpas prishöjningen automatiskt.

Och du, har du blivit offer för den här typen av praxis från din telefonoperatörs sida?

Källa: UFC-Vad ska man välja

Relaterade Artiklar

Back to top button