Ubuntu förlänger livslängden på sina LTS-versioner till tio år, ett riktigt argument för distribution

Ubuntu LTS 16.04

Canonical har just meddelat förlängningen av livslängden för versionerna 14.04 LTS “Trusty hylocrius” och 16.04 LTS “Xenial Xerus” av Ubuntu operativsystem
.

Företaget vill ge mer tid än väntat till företag som drabbats av hälsokrisen, för att de ska kunna balansera kostnaderna för att uppgradera sin infrastruktur.

Läs också:
Canonical tillkännager Ubuntu Pro för Google Cloud

Ytterligare två års support för båda versionerna

Canonical, ursprunget till operativsystemet, meddelade att livscykeln för Ubuntu 14.04 LTS och 16.04 LTS kommer att nå 10 år, och därmed anpassa dem till versionerna 18.04 LTS och 20.04 LTS. Fram till dess hade LTS-releaser en livscykel på cirka fem år. Således kommer Ubuntu 14.04 LTS att stödjas fram till april 2024, och version 16.04 LTS kommer att stödjas fram till april 2026.

Detta tillkännagivande representerar en betydande möjlighet för organisationer som för närvarande implementerar sin övergång till nya applikationer och teknologier “, står det i pressmeddelandet. Nikos Mavrogiannopoulos, produktchef på Canonical, säger:

“Med den utökade livscykeln för Ubuntu 14.04 och 16.04 LTS går vi in ​​i ett nytt kapitel i vårt engagemang för företagsmiljöer. Varje industrisektor har sin egen utvecklingscykel och antar teknik i olika takt. Vi erbjuder en livscykel för operativsystem som tillåter organisationer att hantera sin infrastruktur på deras villkor.”

Läs också:
Ubuntu 21.04 tillgängligt med Microsofts Active Directory

Goda nyheter för proffs

Detta tillkännagivande är verkligen välkommet för företag, som kommer att ha mer tid att förbereda sina uppgraderingar och kommer att kunna jämna ut utvecklingskostnaderna. Tjänsterna förändras mycket snabbt och det är ibland svårt för yrkesverksamma att hänga med i distributionstakten, desto mer med de begränsningar som är kopplade till hälsokrisen.

Genom att utöka det utökade säkerhetsunderhållet av Ubuntu 14.04 LTS och 16.04 LTS, säkerställer Canonical en säker infrastruktur som kräver lite underhåll, tack vare de olika säkerhetsuppdateringarna och kärnpatcharna som tillhandahålls av Canonical.

Ubuntu: tips, råd och handledning

Under flera månader har Windows-användare klagat mer och mer över de olika problem som OS och dess senaste uppdateringar stöter på. Om du tillhör den här kategorin användare, kanske det är dags för dig att byta luft och prova på Ubuntu, ett av de mest fashionabla och tillgängliga gratisoperativsystemen. Tack vare våra tutorials lär du dig att bemästra det på nolltid.
Läs mer

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button