Uber vill distribuera en flotta på 3 000 elmotorcyklar i Afrika

Uber Opibus © Uber Opibus

Jätten Uber
har ingått ett samarbete med det svensk-kenyanska företaget Opibus, för att främja distributionen av elmotorcyklar på den afrikanska kontinenten.

Uber och Opibus har förseglat sitt partnerskap som syftar till att senast 2022 få cirka 3 000 unika elektriska motorcyklar i omlopp i Afrika. Tvåhjulingarna kommer att levereras av Opibus, som tillverkare, medan Uber kommer att använda motorcyklarna och hjälpa sin nya partner att stärka sin produktion för att expandera över Afrika.

Kenya, land där motorcykeln (bensin) är drottning

Opibus, som redan har installerat elektriska bussar och motorcyklar, särskilt i Kenya, avslutade nyligen den största finansieringsrundan för ett afrikanskt företag för elmobilitet och samlade in 7,5 miljoner dollar. Sedan dess har företaget drivit ett framgångsrikt pilotprogram i Afrika med Uber.

Vi ser en enorm efterfrågan på lokalt designade elmotorcyklar på den afrikanska kontinenten, och genom att arbeta med Uber har vi nu kunnat bevisa genomförbarheten av storskalig utbyggnad. “, reagerade medgrundaren och försäljningschefen för Opibus, Mikael Gange.

Motorcykelindustrin är av största vikt i Kenya. Det sysselsätter 1,2 miljoner unga människor där. Utvecklingen av denna elmarknad kan bara vara bra i ett land där den stora majoriteten av de 1,6 miljoner registrerade motorcyklarna går på bensin. Uber, å sin sida, välkomnar intresset för att utforska tillväxtmarknader.

Om samma ämne:
Uber Eats tillhandahåller den första måltidsleveransen i sin historia… i rymden!

Relaterade Artiklar

Back to top button