Uber sätter sitt rekord för antalet förare i världen mitt i krisen

Uber © JHVEPhoto / Shutterstock.com

Den ekonomiska krisen och strävan efter ytterligare inkomster för att kompensera för skyhöga priser får antalet personer som arbetar på egen hand för Uber och dess dotterbolag Uber Eats att explodera.

Uber ser för närvarande ett rekordstort antal förare och leveransmän som arbetar för sina åktjänster och för sitt hemleveransdotterbolag Uber Eats. I ett sammanhang av ekonomisk och inflationskris söker ett växande antal människor efter ytterligare inkomstkällor. Runt om i världen är de totalt 5 miljoner för att ha vänt sig till den kaliforniska jätten. En siffra upp 31% jämfört med 2021, säger Dara Khosrowshahi, chef för Uber, citerad av BBC.

En ökning av förare… trots bränslepriset

Som brittiska medier rapporterar, ses denna ökning av antalet förare och leverantörer positivt av Ubers ledning, som har kämpat för att locka till sig sedan starten av covid-19-pandemin. Det sker även trots att bränslepriserna stiger. ” Fler människor försörjer sig på Uber idag än före pandemin ”, välkomnade Dara Khosrowshahi sålunda.

Mot bakgrund av stigande gaspriser runt om i världen är detta en rungande bekräftelse på de värdedrivare som fortsätter att se i Uber. “, tillägger han trots den många kritiken mot Ubers ekonomiska modell, som huvudsakligen är baserad på användningen av bilentreprenörer, som inte kan kräva minimilön eller betald semester.

Uber vänder hörnet efter pandemin

För att locka förare igen observerade Uber inte bara den ekonomiska situationen samtidigt som de gnuggade händerna. I synnerhet har gruppen förbättrat flexibiliteten i arbetarnas scheman samtidigt som de genomfört en ökning av priset på tävlingar för att kompensera för ökningen av bränslepriserna. Plattformen har också lagt till en funktion som gör att förare kan se hur mycket de kommer att tjäna innan de accepterar en åktur.

Istället för att enbart förlita sig på ekonomiska incitament har vårt mål varit att förbättra den övergripande upplevelsen för förare sa Dara Khosrowshahi. Ökningen av antalet resor, samtidigt som pandemin gradvis tar ett baksäte, gör det naturligtvis också möjligt för Uber att stärka sin attraktionskraft för VTC-förare.

Källa: BBC

Relaterade Artiklar

Back to top button