Uber i kaos för påstådda olagliga metoder, spelade Emmanuel Macron en roll?

Uber-filer © ICIJ

Den globala jätten av åkhajling, Uber, anklagas för att ha ägnat sig åt brutala, till och med olagliga, metoder för att påtvinga sig själv i sin linda. Emmanuel Macron, dåvarande minister för ekonomi och digitalisering, skulle ha underlättat etableringen av företaget i Frankrike.

En internationell undersökning utförd av ett flertal internationella medier knutna till International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) avslöjar att företaget Uber under flera år har använt verktyg och metoder som syftar till att skydda sig från statliga utredningar av en sida, och använda makten. lobbyverksamhet för att hitta en plats i vissa länder som Frankrike å andra sidan. Vi talar alltså om “Uber-filer”.

“Kretsbrytaren”, ett ofelbart sätt att bromsa undersökningar

ICIJ-utredningen samlar inte mindre än 124 000 dokument, daterade från 2013 till 2017, som inkluderar e-post, textmeddelanden, samtal och andra från Uber-chefer vid den tiden, innehållande fakturor, anteckningar och presentationer, som utgör Uber-filerna.

Bland de praxis som påpekades frammanar konsortiet med 42 medier det som är “strömbrytaren”. Under ett besök av inspektörer, till exempel, gör det att Uber-datorer kan kopplas bort mycket snabbt från företagets servrar, ” vilket skulle hindra myndigheter från att beslagta känsliga företagshandlingar “, man har sagt till oss. Denna berömda avbrytare skulle ha använts under räder av inspektörer på Ubers kontor i Frankrike, men även i Nederländerna, Belgien, Rumänien, Ungern och Indien. Vissa e-postmeddelanden nämner uttryckliga förfrågningar om att datorer ska stängas av, andra frammanar ” uppdateringar i realtid “. Ett ganska effektivt sätt att blockera de undersökningar som genomförs, utan att behöva implicera de anställda på företaget.

Strömbrytaren är inte den enda metoden som fördöms i utredningen. Uber ska också ha sett poliser, utredare eller regeringstjänstemän som beordrade Ubers bilar för att försöka samla bevis. I Bryssel har lokala myndigheter till och med lagt ut rekryteringen av mystery shoppers till Uber. Varje gång skulle företaget ha vidtagit åtgärder för att skydda sig. Taktiken för att bekämpa applikationen har enligt uppgift till och med sammanställts till en sorts manual för all personal att känna till.

Emmanuel Macrons roll i Ubers genombrott i Frankrike

Många minns det historiska mullret av taxibilar i Marseille 2015, som kraftigt protesterade mot Uber som enligt dem bröt mot lagarna och hotade deras yrke. Den 20 oktober 2015 avbröts då tjänsten tillfälligt. Det är här Emmanuel Macron kommer in i bilden.

Vid den tiden utbytte den käcka ekonomi- och digitalministern vid olika tillfällen med flera höga representanter för Uber, och stod sedan inför flera utredningar. Genom dokument som avslöjats av ICIJ får vi veta att den amerikanska jätten fick stöd av Emmanuel Macron i Frankrike, men också det av Israels dåvarande premiärminister Benjamin Netanyahu. Detta, förutom möten med dåvarande Irlands premiärminister Enda Kenny, Estlands dåvarande president Toomas Hendrik Ilves, m.fl. Till och med Joe Biden, amerikansk vicepresident 2016, charmades av grundaren av Uber Travis Kalanick, som övertygade honom i Davos att berömma fördelarna med ansökan mitt under World Economic Forum.

Emmanuel Macron © Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Uber förnekar all förmånsbehandling från företaget till Emmanuel Macron eller hans kabinett, trots det dussintal kommunikationer som dokumenterats av Världen rapportering av textmeddelanden, möten, e-postmeddelanden och samtal mellan Macron eller hans medarbetare och Uber, mellan september 2014 och 2016.

Det skulle ha följt ett kvacksalvare mellan den som idag har blivit omvald till Frankrikes presidentskap och dåvarande inrikesministern Bernard Cazeneuve, som säger att han inte kände till något avtal mellan den franska regeringen och Uber . Företaget meddelade dock omedelbart att UberPOP-tjänsten skulle stängas av i Frankrike. I utbyte skulle företaget ha erhållit garantin för en regellättnad som skulle vara gynnsam för det, underlätta dess etablering och sedan befästa sin ställning i landet.

Ubers intensiva lobbyverksamhet, som reagerar på ICIJ och inte söker ursäkter

Lobbying är därför något av Ubers väpnade flygel, som har byggt upp en gigant av inflytande vars budget 2016 var 90 miljoner dollar. ” Företaget lånade strategier som det hade fulländat i USA “, förklarar ICIJ. För att till exempel bosätta sig i en stad behövde Uber politisk styrka, och vad passar bättre än att rekrytera före detta regeringstjänstemän för att sätta press på tidigare kollegor? Undersökningen går ännu längre, och nämner till och med närheten till vissa akademiker, som betalas för att producera forskning som är gynnsam för företaget, eller uppmaning av kunder att skriva under upprop.

Bolaget har även vädjat till så kallade strategiska investerare, att uppmuntra dem att lägga lite pengar på ansökan och på så sätt påverka lagstiftningsarsenalen i olika länder, just för att övervinna regelhinder. Xavier Niel investerade 10 miljoner dollar i Uber, Bernard Arnault 5 miljoner. ” Vi behöver inte deras pengar i sig, men vi kan vara användbara allierade för att vinna Frankrike “skrev till exempel Uber Mark MacGanns chefslobbyist om Arnault. Och listan över lobbyister är imponerande, några har till och med erbjudits aktier i företaget, eller framgångsarvoden efter gynnsamma resultat. Samtidigt erbjöd legosoldaterna olika förmåner (rabatter på Uber-resor, kampanjbidrag etc.) till regeringstjänstemän.

I ett blogginlägg lägger Ubers talesperson Jill Hazelbaker in dessa många fördömande element i den gamla sagoboken. ” Det är därför Uber anställde en ny vd, Dara Khosrowshahi, som har fått i uppdrag att förändra varje aspekt av hur Uber fungerar. “, förklarar hon och minns att det fanns ett före och ett efter,” 90 % av nuvarande Uber-anställda som gick med i företaget efter Daras ankomst “.

Vi har inte motiverat och söker inte ursäkter för beteenden som är oförenliga med våra nuvarande värderingar som företag “, tillägger talespersonen, som ber allmänheten att bedöma Uber på vad som snarare har gjorts under de senaste fem åren. Idag är Ubers verksamhet reglerad i mer än 10 000 städer runt om i världen.

Om samma ämne:
BlaBlaCar drar nya funktioner för förare för att spara pengar

Källor: ICIJ, Uber

Relaterade Artiklar

Back to top button