Uber + Hertz + Tesla, det är en jäkla blandning, men vi ska förklara!

Tesla © Jeff Bukowski / Shutterstock.com

Fallet hade skapat rubriker på måndagen och pressade Teslas börsvärde över en biljon dollar. Uppenbarligen hade den massiva ordern från Hertz en andra klient i skymundan som inte hade bråttom att meddela sig själv: Uber.

Tidigare i veckan meddelade biluthyrningsföretaget Hertz att man beställt 100 000 Model 3 från Tesla. Vi får i dag veta genom ett blogginlägg att Uber engagerat sig i utbytet och redan har reserverat hälften av Hertz Model 3s för sina egna förare som en del av ett partnerskap.

Horisont 2023 för triptykpartnerskapet

Så 50 000 Tesla Model 3:or kommer att gå i händerna på Uber-förare i USA. Samarbetet mellan Uber och Hertz garanterar att uthyrningsföretaget hittar permanenta hyresgäster för hälften av sin flotta, till ett förmånligt pris. Varje fordon kommer att kosta den nätta summan av $334 per vecka. Uber säger att priset borde sjunka till $299 när programmet expanderar, vilket antyder att samarbetet mellan de två företagen bara är i sin linda.

Elon Musks företag planerar att leverera alla fordon till Hertz inom 2 år, men Uber-förare som är verksamma i Los Angeles, San Francisco, San Diego och Washington DC kommer att ha tillgång till programmet från 1.eh november. De måste dock ha betyget 4,7 stjärnor (av 5) och ha genomfört minst 150 lopp.

En annons i skuggan av Tesla Network

Bakom detta indirekta partnerskap mellan Tesla och Uber där Hertz i slutändan bara är en matchmaker, kan vi se Musks ambition att se sina (nästan) autonoma bilar etablera sig i den konkurrensutsatta sektorn för individuell transport. Denna marknad där Uber regerar kan snart bli upprörd av en nykomling, som är ingen mindre än Tesla.

Detaljerad i hans Översiktsplan del 2 » från 2016, den Uber Killer of Musk skulle använda den autonoma körningen av Tesla för att göra den lönsam när den inte tar dig från punkt A till punkt B. Således skulle varumärket ha en flotta redan installerad över hela världen, samtidigt som det klarar sig utan förare. Tesla saknar bara den rättsliga ramen för att låta sina elfordon cirkulera fritt i fullständig autonomi.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button