Uber Eats möter missnöjet hos 2 500 frånkopplade leveransmän över en natt

Uber Eats leveransdrivrutin © LCV / Shutterstock.com

Platformen för leverans av måltider Uber äter har under de senaste veckorna kopplat bort nästan 2 500 arbetarkonton som anses vara bedrägliga. På måndagen demonstrerade 500 afrikanska budbärare i Paris för att uttrycka sin ilska och bestörtning.

För några dagar sedan meddelade Uber Eats att de hade kopplat bort cirka 2 500 leveranspersoner, efter att ha beställt en granskning från en extern tjänsteleverantör. Han undersökte i veckor på de 60 000 aktiva konton som refererades till på plattformen för att hitta bedrägliga profiler. Som ett resultat var det mer eller mindre 500 av dem denna måndag för att demonstrera framför det amerikanska företagets franska högkvarter.

Uber genomförde en revision för att spåra bedrägliga konton

Under första halvåret genomförde Uber en revision som heter ” noggrann » leveranskonton som använder matleveransplattformen. Efter att ha identifierat de bedrägliga profilerna avaktiverade företaget dem, men inrättade samtidigt ett överklagandeförfarande för förolämpade leveranspersoner.

Så snart beslutet tillkännagavs offentligt, grät CFDT, i ett pressmeddelande undertecknat med organisationen Union-Indépendants, fult och anklagade Uber Eats för att kasta ” våldsamt tusentals människor i extrem otrygghet “, samtidigt som de bad om en omprövning av situationen för papperslösa arbetare, ” som inte har något annat val än att arbeta under ett alias för att överleva “, minns organisationerna.

I september 2021 hade huvudaktörerna inom måltidsleveranser i Frankrike (Uber Eats, Deliveroo, Stuart och Frichti) undertecknat en specifik charter med regeringen, för att harmonisera och kontrollera identiteten på sina leveranser varje vecka.

Uppmaningen om hjälp från afrikanska bud

I måndags marscherade 500 afrikanska bud från Uber Eats-plattformen i Paris mellan Place de la République och företagets franska högkvarter för att skrika sin ilska, beväpnade med slagorden ” Uber-tjuvar », « rättvisa för leveransmänniskor ” Var ” arga leveransmän “.

Vissa är guineaner, andra ivorianer. Många var i alla fall samlade för att fördöma brutala avbrott, ibland med en nöjdhetsgrad på 100 % eller nästan med plattformens kunder. ” Jag var utloggad för två veckor sedan, jag har arbetat igenom hela lockdownen, jag ber Uber att sätta mig i god status så att jag kan arbeta fritt “, berättade för AFP Osseni Koné, en 34-årig budbärare av ivorianskt ursprung. Andra förstår inte att byrån reagerar först nu, medan vissa har anammat denna operation i flera år.

Uber insisterar på att ha genomfört en revision för att bekämpa den oregelbundna andrahandsuthyrningen av konton för leveranspersonal, vissa utnyttjar situationen med stora osäkra situationer för att tjäna lätta pengar. Och samtidigt erkände alla tillfrågade försäljare att de använt identitetshandlingar som inte tillhörde dem. Uber Eats återaktiverade ändå nästan 4 % av frånkopplade konton, efter en första granskning.

Källa: Le FigaroAFP

Relaterade Artiklar

Back to top button