Uber attackerar försäljningen av tåg- och bussbiljetter, snart inför SNCF Connect?

Uber © Proxima Studio / Shutterstock.com

Jätten Uber fortsätter sin diversifieringsövning. Han testar ett nytt reseerbjudande inte långt från Frankrike, i Storbritannien.

Amerikanska Uber har nått ett nytt rekord av förare och leverantörer som verkar för dess räkning, även om de senare ofta befinner sig i otrygga förhållanden och fångas upp i provisioner och monsterbränslepriser. Han förlorar dock inte sin önskan att ytterligare diversifiera sin verksamhet ur sikte. TechCrunch berättar att företaget testar ett system för att boka biljetter och resor med tåg och buss i Storbritannien.

Uber vill utöka resemöjligheterna på sin applikation

Testerna genomförs över hela kanalen tack vare ett partnerskap med en tysk start-up, Omio, som redan har samlat in tiotals miljoner euro och som lovar att erbjuda dig ” alla dina resealternativ på ett ställe “. Air France och SNCF, för att nämna de franska företagen, är bland partnerna till detta företag som en dag kan bli ett måste för resenärer.

Angående Uber sa det amerikanska företaget att det var glada över att lansera sitt nya reseerbjudande i sommar, ” möjliggör en sömlös dörr-till-dörr-reseupplevelse över hela Storbritannien », med möjlighet att boka en resa med tåg eller buss direkt från sin ansökan.

Styrkan i detta partnerskap resulterar i kraften i Omio-verktyget, som täcker mer än 1 000 transportleverantörer i 37 länder runt om i världen. Förutom Air France och SNCF finns bolagen Delta, easyJet, AMTRAK, Ryanair, Renfe, Greyhound eller till och med Eurolines. Förutom tåg och buss erbjuder Omio även flyg- och färjeresor, även om de är sekundära i sina erbjudanden idag.

En provision för varje bokad tåg- eller bussbiljett

Där Uber slår hårt är genom att bli den första partnern som har full tillgång till marktransportkatalogen. Resesidan Kayak, partner till Omio, till exempel, har inte denna lyx. Mer tekniskt sett blir Uber först med att få tillgång till Omios biljettförsäljnings-API. Detta är en verklig fördel som med tiden kan skada tjänster som SNCF Connect om Uber beslutar sig för att utöka sin nya funktionalitet till andra länder. Dessutom, hur kommer det att fungera?

Som du säkert har förstått kan Uber, tack vare detta partnerskap, erbjuda tåg- och bussresor direkt på sin ansökan till brittiska användare. I utbyte kommer Omio att samla in en provision på varje resa som bokas via Uber-appen, som i sin tur kommer att samla in en del av denna provision, vars procentandel och belopp inte har avslöjats.

Omio räknar uppenbarligen med Ubers kraft för att påskynda sin penetration på den brittiska marknaden, och mer så. Som ett första steg kommer marktransportfunktionalitet att integreras steg för steg, med full integration förväntad under de kommande månaderna.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button