Tyst går en Uber Eats leveransrobot genom ett polissäkrat område i Los Angeles

Serve Robotics © © Serve Robotics

Uppskattade eller inte, dessa små lådor på hjul har återigen roat och irriterat lokalbefolkningen.

Utplacerad i Los Angeles sedan maj, tjänsten är ännu inte perfekt. Mellan olägenheter, vandalism och komiska situationer måste autonom leverans fortfarande övertyga partners och samhällen.

En hänsynslös robot

En morgon runt klockan 10 i Los Angeles, när en skola evakuerades på grund av en misstänkt skottlossning och området spärrades av av polisen, dök en Uber Eats leveransrobot upp. I en video som lagts ut på Twitter ses han leta efter en utgång genom säkerhetsbandet innan en journalist hjälper honom igenom. Vi ser honom fortsätta på sin väg, till och med ta sig igenom ganska förvirrade poliser.

I ett land där städer generellt sett är farliga och olämpliga för fotgängare och cyklister, befinner sig dessa leveransrobotar på ibland trånga trottoarer som inte kan ta emot många människor. I flera städer finns det historier om vandaliserade robotar och vittnesmål från invånare som irriterats över den här typen av tjänster.

Ett fel från en handledare

Serve Robotics, tillverkaren av robotarna utplacerade i Los Angeles, säger att det är mer vettigt att transportera en måltid i en liten maskin snarare än ett fordon som normalt är utformat för att transportera mänskliga passagerare. Ändå, när vi vet att Dallas-polisen 2016 fäste sprängämnen på en robot för att eliminera en masskytt, kan vi bara förstå cynismen hos vittnen som såg det självkörande fordonet från den kaliforniska start-upen i mitten av polis.

Företaget försäkrar att det finns en procedur som bör tillåta dess enheter att kringgå dessa nyligen begränsade områden. Även om de är kapabla till fullständig autonomi på vissa platser i en stad, måste robotar fortfarande övervakas på distans av människor. Den ansvariga handledaren vid tidpunkten för händelsen trodde att han vinkades igenom. Det skulle därför vara ett mänskligt misstag, ett argument som ofta framförs av företag som Serve Robotics för att intyga deras produkters tillförlitlighet. Denna händelse är inte mindre oroande, eftersom denna händelse kunde ha varit skadlig.

Men det viktigaste i hela den här affären är att den hänsynslösa roboten inte innehöll några sprängämnen… eller Uber Eats-order!

Källa: Vice

Relaterade Artiklar

Back to top button