Tyskland inleder utredning av Googles konkurrensbegränsande metoder

Google HQ © Shutterstock

Google är under utredning för konkurrensbegränsande metoder. Mountain View-företaget, som redan övervakats noga av många länder, måste nu möta de tyska myndigheterna.

Den tyske tävlingspolisen säger att han är redo att införa begränsningar för Googles verksamhet i landet.

Tyska antitrust tuffar upp tonen

En till. Medan Google är översvämmat i rättsliga förfaranden är det nu Tysklands tur att inleda en ny utredning om den amerikanska jättens konkurrensbegränsande metoder. Den här onsdagen den 5 januari 2022 har den tyska gendarmen verkligen banat väg för genomförandet av restriktioner för Googles aktiviteter på dess territorium.

Federal Anti-Cartel Office, som inledde en utredning av teknikjätten och dess moderbolag Alphabet för några månader sedan, anser att dessa företag har en ” betydande betydelse på marknaderna “, som har en direkt inverkan på konkurrensen. Den tyska tillsynsmyndigheten anger i ett pressmeddelande: vidta åtgärder mot Googles specifika konkurrensbegränsande metoder “, i enlighet med lagen som trädde i kraft förra året och förstärkte dess privilegier över de digitala företag som dominerar marknaden.

Tyskland vill reglera Googles verksamhet

Under denna text hade tävlingspolisen inlett utredningar av Facebook, Amazon och Google. Beslutet mot Mountain View-företaget är det första som fattas. Den nya lagen tillåter den att vidta omedelbara åtgärder för att förhindra “orättvisa” metoder, som ” självreferens av grupptjänster ” på sina plattformar, eller ” hindra tredje parts företag från att komma in på en marknad “. Med tanke på företagets vikt på min marknad anser den tyska antitrusten att denna text kan gälla Google.

Federal Anti-Cartel Office påminner om att Google har mer än 80 % marknadsandel inom sin sektor och faktiskt ” har en dominerande ställning på marknaden för allmänna söktjänster i Tyskland och är den ledande leverantören av sökannonsering “. Tillsynsmyndigheten pekar också på Googles inflytande över andra företags tillgång till sina användare och reklamkunder, inklusive via YouTube, Play Butik och Android, vilket gör det möjligt att ” sätta regler och villkor för andra verksamheter på marknaderna “. Det återstår nu att se om detta ramverk kan främja uppkomsten av andra sökmotorer i territoriet.

Om samma ämne:
Google är inte längre den mest besökta webbplatsen 2021

Källa: Digitala lösningar

Relaterade Artiklar

Back to top button