Tyskland: här är det första bekräftade fallet av cybermord

För några veckor sedan kan universitetssjukhuset i Düsseldorf (Tyskland), under attack av en kraftfull hackare, ha registrerat det första officiella fallet av cybermord. En hackare inledde faktiskt en ransomware-attack på det tyska universitetssjukhusets datorsystem som sjukhusnätverket också är beroende av. Tyvärr var det en kvinna vars liv berodde på en maskin kopplad till det kliniska institutets datanätverk som betalade för det.

DE ransomware jag är cyberhot spridit sig ganska snabbt de senaste åren. Dessa är cyberattacker där hackare utnyttjar gör dem i nätverk och servrar e kryptera en enorm mängd data på de diskar som attacken riktade mot. Genom att göra så gör de det praktiskt oanvändbar nätverkssystem och för att kunna återanvända dem måste offret för attacken i allmänhet betala en lösen. Det är ofta mycket dyra belopp som kommer att behöva betalas in bitcoin eller andra kryptovalutor vilket naturligtvis inte går att spåra. I det kliniska institutet i Tysklanddock hackarens avsikt Inte var att döda.

Detta framgår av det faktum att under förhandlingen, när kvinnans situation väl förklarats för hackaren, har denne själv tillhandahållit nycklarna till att låsa upp systemet. Tyvärr för kvinnan var det för sent. I Tyskland och kanske i hela världen skulle detta vara första bekräftade fallet av cybermord varefter hackaren försvann in i vecken av Netto. I detta ögonblick a anklagelse om dråp av det tyska rättsväsendet. Detta är en episod som har chockat inte bara Tyskland, utan också hela världen eftersom det får oss att förstå hur det kan hända att även de sjukhus vi går till när vi är sjuka kan bli, när som helst, dödsplatser.

Hitta mer information genom att besöka webbplatsen för BBC.

Relaterade Artiklar

Back to top button