Twitter testar en funktion som tillåter två användare att vara medförfattare till en tweet

Twitter-appen © © Jeremy Bezanger / Unsplash

Det är en inte riktigt förväntad ny funktion som gör sin debut på Twitter just nu. Faktum är att det sociala nätverket nu tillåter vissa konton att publicera CoTweets.

Sedan flera månader tillbaka har sociala nätverk genomgått förändringar genom att utöka sitt utbud och lägga till funktioner som är mer eller mindre efterfrågade av deras användare. Den här veckan har Twitter precis tagit ett nytt steg genom att införliva ett nytt alternativ. Det här är CoTweets, ett verktyg som låter två konton skapa en gemensam tweet… Ja, nästan!

Ett riktigt väsentligt inslag?

För närvarande i testfasen med ett fåtal utvalda, syftar CoTweets till att stärka samarbetet mellan människor på Twitter. När du skriver ett meddelande kan användaren alltså välja att bjuda in någon annan till denna tweet. Om det här kontot accepterar begäran läggs det till som författare till inlägget. Genom att klicka på tweeten nedan kan vi se att den är skriven av Kelly och Emma.

De två taggade användarna kan sedan fortsätta konversationen via privata meddelanden. Men det finns begränsningar för den här funktionen, som det faktum att svar på den samskrivna tweeten bara går till dess primära författare, inte båda. CoTweets testfas är också endast tillgänglig under en begränsad tid. Det återstår att se om Twitter beslutar sig för att rulla ut det i stor skala efteråt eller inte.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button