Twitter stänger permanent av Donald Trumps konto

Donald Trump

Efter långa timmars tvekan beslutade Twitter äntligen att vidta åtgärder. Donald Trumps konto har precis stängts av från det sociala nätverket.

Och detta beslut är slutgiltigt!

Läs också:
Efter Facebook och Twitter stänger även Twitch av Donald Trumps konto

Det oundvikliga hände…

Efter incidenterna som ägde rum i huvudstaden onsdagen den 6 januari 2021, hade flera sociala nätverk valt att begränsa den amerikanske presidentens konton. Vissa har till och med gått längre genom att permanent stänga av kontona i fråga på Facebook, Instagram eller till och med Twitch.

Twitter hade för sin del valt en enkel avstängning på 12 timmar och Donald Trump hade kunnat återställa sin åtkomst när denna period hade passerat. Användaren med cirka 89 miljoner prenumeranter har därför återupptagit sin marschfart genom att särskilt meddela att han inte deltar i maktöverföringen med Joe Biden den 20 januari. Men det varar inte länge…

trumf twitter

Läs också:
Facebook stänger av Donald Trumps konton efter valvåld

En riktig utrensning

Till sist valde Twitter att permanent stänga av Donald Trumps konto. Här är pressmeddelandet från det sociala nätverket:

Efter att ha granskat de senaste tweets från Donald Trumps konto och analyserat sammanhanget kring de aktuella tweetarna har vi beslutat att permanent stänga av kontot på grund av nya risker för uppmaningar till våld.

Twitter har också beslutat att stänga av kontona för advokater och anhängare till Donald Trump som L. Lin Wood, Michael Flynn eller Sidney Powell. Den senare hade främjat konspirationer som härrörde från QAnon.

Slutligen har Parler-applikationen, ett annat socialt nätverk som fungerar som riktmärke för den amerikanska extremhögern, tagits bort från Google Play. Det kan fortfarande laddas ner från App Store, men Apple ber sina ledare att implementera en riktig modereringspolicy under straff för att de dras tillbaka från sin butik.

Källa: Twitter, NBC News, TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button