Twitter säger att Musk har undertecknat ett avtal utan att be om mer information

Twitter publicerade sitt konto på tisdagen av sina avtalsförhandlingar med Elon Musk, vilket visade att han valde bort att ställa frågor om det sociala medieföretagets verksamhet som han nu har citerat när han förklarade att förvärvet på 44 miljarder dollar (ungefär 3 40 923 crore Rs.) är “på” håll.”

Kontot, publicerat i Twitters proxy-uttalande som beskriver vad aktieägarna behöver veta för att rösta på affären, målar upp en bild av Musk som har bråttom att göra en affär med sitt “bästa och sista” erbjudande.

Musk förhandlade fram Twitter-affären under helgen den 23 april och 24 april utan att utföra någon due diligence, visar proxy-utlåtandet.

Sedan undertecknandet av avtalet den 25 april har Musk ifrågasatt riktigheten av Twitters offentliga anmälningar om spamkonton som representerar mindre än 5 procent av dess användarbas, och hävdat att de måste vara minst 20 procent. Detta trots att Twitter i sina anmälningar anger att siffrorna kan vara högre än vad man uppskattar.

Oberoende forskare har beräknat att 9 till 15 procent av de miljontals Twitter-profilerna är bots.

Musk twittrade på tisdagen att Twitters vd Parag Agrawal har vägrat att visa bevis för sitt företags uppskattning och att affären inte kan gå vidare förrän han gör det. Twitters proxy-uttalande visar att Musk inför affären inte ansträngde sig för att få information om frågan.

“Mr. Musk bad inte om att få ingå ett sekretessavtal eller begära någon icke-offentlig information från Twitter om Twitter”, sa Twitter i sitt proxyuttalande.

I proxy-uttalandet nämns inget om hot som Musk har twittrat om att inte gå vidare med affären om han inte går till botten med hur många spamkonton som finns på plattformen.

Twitter-investerare verkade övertygade om att en affär till det överenskomna priset nu var uteslutet. Twitter-aktierna handlades runt 37,55 USD (ungefär 2 900 Rs. 2 900) på tisdagseftermiddagen, en rabatt på mer än 30 procent till priset på affären på 54,20 USD (ungefär 4 200 Rs. Rs. 4 200).

Musk föreslog för första gången på måndagen vid en konferens i Miami att affären kunde göras till ett lägre pris, utan att specificera vad det kunde vara. Han har ännu inte informerat Twitter om att han vill omförhandla affären.

Juridiska experter har sagt att Musk sannolikt skulle förlora i domstol om han försökte gå ifrån en affär. Men de säger att alla rättstvister sannolikt skulle bli utdragna och skapa osäkerhet över Twitters verksamhet. Även företag som har vunnit över sina förvärvare i domstol har slutat med att förhandla om ekonomiska uppgörelser.

Musk är avtalsenligt skyldig att betala en upplösningsavgift på 1 miljard dollar (ungefär 7 750 crore Rs.) om han inte slutför affären, men Twitter kan stämma för “specifik prestation” för att tvinga Musk att slutföra en affär och få en uppgörelse från honom som ett resultat.

Ann Lipton, professor vid Tulane University Law School, sa att det faktum att Musk inte hade bett Twitter om information innan han skrev på avtalet innebar att han nu skulle behöva visa att företagets offentliga anmälningar var felaktiga och innebar betydande långsiktiga ekonomiska problem – en hög juridisk ribban.

“Twitter har länge sagt “detta är vår uppskattning av spam men vi kan ha fel.” Så det är inte klart att de sa något falskt, säger Lipton.

ENGAGERAD TILL AVTALET

Twitter sa på tisdagen att det förblev engagerat i affären till det överenskomna priset och förväntade sig att det skulle slutföras 2022.

Det San Francisco-baserade företaget sa i sitt proxyuttalande att Musk uttryckte sitt intresse för att gå med i styrelsen eller ta den privat den 26 mars. Detta skulle tyda på att Musk felaktigt karakteriserade sin andel på mer än 9 procent i Twitter som passiv när han avslöjade det i en regulatorisk ansökan den 4 april. Han klargjorde därefter att det var en aktiv andel.

Representanter för Musk svarade inte på förfrågningar om kommentarer.

Musk berättade också för Twitter att han övervägde att starta en konkurrent, enligt proxymeddelandet.

Twitters vd, Agrawal, har rätt till en gyllene fallskärm på 60,2 miljoner dollar (ungefär 466 crore) om affären stänger, medan företagets finanschef, Ned Segal, skulle få 46,4 miljoner dollar (ungefär 360 crore) miljoner dollar, visar proxyn. . Twitters främsta advokat, Vijaya Gadde, skulle få betalt 30 miljoner dollar (ungefär 232 crore).

Goldman Sachs Group Inc kommer att få 65 miljoner dollar (ungefär 503 crore) för att ge Twitter råd när affären är klar, efter att ha betalat 15 miljoner dollar (ungefär 116 crore), visar proxyutlåtandet.

En annan Twitter-rådgivare, JPMorgan Chase & Co, kommer att få betalt $48 miljoner (ungefär 372 crore Rs.) när affären stänger, efter att ha tjänat $5 miljoner (ungefär Rs. 39 crore) för sin rättvisa åsikt till företaget.

© Thomson Reuters 2022


Relaterade Artiklar

Back to top button