Twitter rullar ut “Circle” för att begränsa tweetpubliken till vänner och familj

Cirkel Twitter © © Twitter

Efter ett lyckat test i maj förra året rullar Twitter ut sina “Circles” till alla användare av det sociala nätverket.

Denna funktion låter dig begränsa publiken för dina tweets till en grupp vänner och släktingar.

Twitter distribuerar sina cirklar

I maj förra året testade Twitter en ny funktion som heter Circle (eller “Circle” här) med en begränsad panel av användare. Den här nya funktionen gör det möjligt att publicera en tweet genom att begränsa dess synlighet till en mer begränsad grupp användare. Konkret kan författaren välja vem som kan se hans tweets från fall till fall, till exempel genom att dela information enbart med en vänkrets.

Enligt Twitter har den här funktionen snabbt fått stor framgång, och det sociala nätverket är mycket stolta över att idag meddela tillgängligheten av “Twitter Circle” på iOS, Android och webbversionen.

Cirkel Twitter © © Twitter

Vad är Twitter Circle?

Twitter Circle är ett viktigt steg i färdplanen för att anpassa Twitter-upplevelsen. Oavsett om användare använder den för att sprida sina rekommendationer eller dela personliga meddelanden, vill Twitter att alla ska använda plattformen på sitt eget sätt, och möjligheten att anpassa sina konversationer är avgörande i detta avseende. ”, förklarar vi i den blå fågeln.

På driftsidan låter Twitters “Circles” dig definiera en grupp användare (max 150) som, när de väljs, kommer att vara de enda som kan läsa de berörda tweetarna.

Cirkel Twitter © © Twitter

Under testfasen förklarar Twitter att den observerade att Circle-funktionen hjälpte vissa människor att känna sig mer bekväma på nätverket. Med möjligheten att välja hur de ska visas på tidslinjen och mer kontroll över hur du uttrycker dig, ökar tweets och engagemanget de genererar.

Så här använder du Twitter Circle:

  • Tryck på “Kom igång” i popup-fönstret;
  • Skriv en ny tweet;
  • Tryck på “Twitter-cirkel”, sedan “Redigera”;
  • Lägg till personer som rekommenderas av Twitter, eller använd sökfältet för att manuellt lägga till konton i din cirkel;
  • Skicka din tweet normalt. Ett litet grönt band indikerar att “ endast medlemmar i din Twitter-cirkel kan se denna tweet “.

Funktionen rullas för närvarande ut till mobilappar och webbversionen av Twitter.

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button