Twitter lanserar Super Follow: skulle du vara villig att betala för mer innehåll från de tweeters du följer?

Twitter Clubic © Clubic.com / Twitter

Länge framkallat, Super Follow-funktionen har precis implementerats på Twitter
. Ett initiativ som inrättats för att stödja innehållsskapare.

Det är därför denna vecka som det sociala nätverket har valt att officiellt lansera sitt nya program. Detta gör att internetanvändare kan prenumerera på ett månatligt abonnemang för att få tillgång till det exklusiva innehållet för vissa användare. Självklart finns det förutsättningar och andra begränsningar för att kunna dra nytta av denna mycket omtalade funktion.

Läs också:
Twitter kommer (igen) att göra sig själv en makeover efter användarklagomål

Få betalt för att tweeta

Således är profiler med minst 10 000 prenumeranter kvalificerade för Super Follow. För tillfället kan beloppet för prenumerationen inte överstiga 9,99 dollar per månad och nivåer på 2,99 dollar och 4,99 dollar kan väljas. Varje nivå ger tillgång till exklusiva föremål som endast är tillgängliga för medlemmar. Regelbundna tweets förblir offentligt synliga. Det är upp till skaparen att välja vilket innehåll som ska betalas.

Ekonomiskt sett är detta system ganska fördelaktigt eftersom personen kommer att kunna behålla upp till 97% av intäkterna som genereras av hans “superföljare”. Men om denna summa överstiger tröskeln på 50 000 dollar kommer denna andel att minska till 80%.

För närvarande är funktionen endast tillgänglig i USA och Kanada, via iOS-enheter. Andra territorier och nya medier (Android, webbläsare) kommer att få Super Follow under de kommande veckorna.

Källa: Wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button