Twitter kritiserar sin egen algoritm för för många politiska anpassningar

twitter-äntligen-förbättra-kvalitet-video-plattformL’algoritm från Twitterenligt företaget självt, lyfter fram nyheterna från parterna politiker rätt mer än andra. Företaget är inte riktigt säker på varför detta händer.

Sedan april har företaget undersökt om och hur dess algoritm rekommenderar innehåll till användare. I sex av sju länder – alla utom Tyskland – tweets som lagts upp av konton till höger får mer synlighet från algoritmen än till vänster. Den första delen av studien tittade på miljontals tweets som postats av förtroendevalda såsom parlamentariker i sju länder – Kanada, Frankrike, Tyskland, Japan, Spanien, Storbritannien och USA – mellan 1 april och 15 augusti 2020.

Företaget analyserade också hundratals miljoner tweets som innehöll länkar till nyheter som delats av människor på Twitter mellan april och augusti förra året. Byråerna för högertryck de ser större algoritmisk exponering på Twitter än vänsterorienterade nyhetskanaler – fann forskarna. Resultaten visar bara förvrängningen av algoritmen och inte vad som orsakar den.

Twitter: plattformsalgoritm utmanad för sympatiska attityder med en fraktion av politiker

Från 2016, kan personer på Twitter välja mellan att se algoritmiskt sorterade inlägg först i huvudtidslinjen eller att se de senaste tweetarna i omvänd kronologisk ordning. Twitter fann att tweets om politiskt innehåll från förtroendevalda, oavsett parti eller om partiet sitter vid makten, visas på huvudtidslinjen.

Partitillhörighet eller ideologi är inte en faktor som system beaktar när de rekommenderar innehåll till användare. Därför skulle “två individer i samma politiska parti inte nödvändigtvis se samma nyhet” – förklarar Twitter.

Twitter hävdar att det inte är ett problem i sig eftersom det kan hända på vilken plattform som helst. Det skulle dock vara ett problem om det fanns “a olika behandling beroende på hur algoritmen är byggd med avseende på interaktionerna som användarna har med den “. Företaget sa att det var villigt att dela datauppsättningarna som användes i studien med tredjepartsforskare “på begäran”.

Relaterade Artiklar

Back to top button