Twitter-gemenskaper: och Twitter uppfann … konversationsgrupper

Twitter-logotyp © © Alexander Shatov / Unsplash

Twitter
tillkännagav att lansera ett test för en ny funktion, “Communities”.

Denna nyhet är tänkt att göra det lättare för Twitter-användare att hitta personer med samma intressen som dem och att kunna chatta med dessa personer i ett dedikerat utrymme.

Läs också:
Twitter planerar att låta användare dölja sina gamla tweets, skärmdumpar kommer att finnas kvar!

Twitter diskussionsgrupper

Twitter börjar testa för denna senaste funktion idag. En användare som är medlem i en gemenskap kan bestämma sig för att bara skicka några av sina tweets till andra medlemmar. Dessa tweets kommer inte att finnas i nyhetsflödet för dess prenumeranter och kommer inte att visas på dess Twitter-profil, men de kommer att vara synliga i nyhetsflödet för de andra deltagarna i gemenskapen.

Communities kommer att fungera lite som Facebook-grupper. En administratör, som skapar gemenskapen och väljer moderatorer, som kommer att vara garant för efterlevnad av reglerna för diskussionsutrymmet. De kommer att kunna bjuda in och hantera medlemmar och dölja tweets som bryter mot reglerna.

Läs också:
Du kan dölja ord och hashtags på Twitter

En funktion som distribueras på ett begränsat sätt

Funktionen är för närvarande i testfasen för ett begränsat antal användare. För tillfället är det inte möjligt att skapa gemenskaper i autonomi, det är nödvändigt att gå igenom en form
. För att bli administratör eller moderator måste du dessutom uppfylla flera kriterier:

  • Har ett offentligt Twitter-konto skapat för mer än sex månader sedan
  • Ha en verifierad e-postadress eller ett telefonnummer för det här kontot
  • Har aktiverat tvåfaktorsautentisering
  • Har ingen historia av att ha brutit mot Twitters användarvillkor

Att gå med i en gemenskap kan endast göras på initiativ av en moderator eller en medlem, som måste skicka en inbjudan till dig. Varje ny medlem får i sin tur fem inbjudningar att skicka. För närvarande är testet för användare på iOS och webbversionen. På Android är grupper endast tillgängligt som skrivskyddat.

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button