Twitter erkänner sina fel i kampen mot Fake News

Twitter den misslyckades med att agera tillräckligt snabbt för att stoppa spridningen av de konspirationsteorier som orsakade de senaste upploppen i USA. Det är anklagelserna riktade till den välkända plattformen.

Nick Ättiksgurka konstaterar att det är omöjligt för någon social plattform av denna storleksordning att inte titta på händelserna den 6 januari utan en känsla av skuld. Faktum är att förutom Twitter är TikTok, Snapchat, Google och Facebook också skyldiga till hatretorik och desinformation. Det räcker inte att rapportera ett problem, det blir grundläggande att blockera dess spridning.

Fake News: Twitter anser att det inte har gjort tillräckligt för att bekämpa desinformation

”I år har vi ändrat vårt synsätt och tagit bort på ett avgörande sätt 70 000 konton. Jag tror att utmaningen just nu är att titta på våra tjänster och säga att den policy vi har nu är vad vi hade 2016? De är inte. Vi är villiga att fatta svåra beslut när det behövs. Jag tror att det var ett ögonblick utan motstycke att reflektera över våra handlingar kring upploppen i Capitol och i slutändan avbryta den personliga berättelsen om USA:s president. Vi såg hur dessa tweets tolkades och vi bestämde oss för att ta bort kontot”.

“Så vi har definitivt mycket att göra och lära oss, men jag tror också att vi har gjort framsteg sedan 2016”. Pickles hävdade också att det fanns ett uppenbart verkligt samband från online- till offline-skador och att samhället inte har gjort tillräckligt för att stoppa försvagningen av förtroendet för den medborgerliga processen. Trump har ständigt använt sitt Twitter-konto för att främja ogrundade konspirationsteorier om ett “stulet” val. Twitter kunde ha gjort mer genom att ytterligare märka tweets och ha tydlig kommunikation med användarna om användarvillkoren.

Relaterade Artiklar

Back to top button