Twitter-artiklar: mot ett nytt långt format för mikrobloggplattformen?

twitter historia

Det sociala nätverket Twitter skulle förbereda en ny funktion som skulle erbjuda ett verkligt alternativ för användare som begränsas av gränsen för tweets på 280 tecken.

Efter att ha gått från 140 till 280 tecken 2017 kunde Twitter ta ett nytt steg i sin utveckling, genom att erbjuda sina användare ett mycket längre format, i form av artiklar. Det sociala nätverket måste alltså få denna troliga framtida funktionalitet att samexistera med sin nuvarande modell, den som har gjort den känd.

Artiklar skulle komma till Twitter i ett separat avsnitt

Det är experten Jane Manchun Wong, som alltid följer det sociala nätverkets framsteg mycket noga, som upptäckte denna nya funktion som Twitter arbetar med. Utvecklaren har upptäckt “Twitter-artiklar”, ett nytt läge som snart kan ansluta sig till sidosektionen av verktyget och flikarna som redan finns (aviseringar, meddelanden, bokmärken, listor och andra).

Vi vet väldigt lite om det här läget, men det som verkar säkert är att det är avsett att tillåta användare av den lilla blå fågeln att skriva längre meddelanden, utan någon egentlig teckenbegränsning, eller i alla fall inte lika restriktiv som den för traditionella tweets som vi alla vet.

Idag finns det inget riktigt sätt att kringgå gränsen på 280 tecken, annat än att “stapla” tweets under varandra, med den lilla “plus”-knappen, som sedan gör det möjligt att bilda vad som kallas en “tråd”. Men bara den första tweeten i din tråd visas då i Twitter-hemmet.

En gratis eller betald funktion?

En annan viktig fråga: om denna funktionalitet som för närvarande studeras på sidan av Twitter snart skulle integrera den offentliga versionen av det sociala nätverket, till vem skulle den riktas? Kanske bara följare av Twitter Blue, premiumversionen av appen, kommer att ha tillgång till Artiklar.

Artiklarna skulle därmed kunna tjäna pengar på och utgöra en extra inkomstkälla för det amerikanska företaget, eftersom den ekonomiska modellen Twitter har fördömts i flera år.

Hur som helst, att öppna en sektion för uppriktigt sagt längre innehåll kan bara göra Twitter mer attraktivt (som en LinkedIn), speciellt om det här avsnittet inte förorenar nyhetsflödet eller förnekar detta, vilket gör det sociala nätverkets salt. Företaget har ännu inte kommunicerat om den potentiella ankomsten av denna funktion, men det skulle inte vara förvånande att se den lanseras under de kommande månaderna.

Om samma ämne:
Twitter, flock och nära vänner: men till vad?

Källor: WCCFTech, 9to5mac

Relaterade Artiklar

Back to top button