Twitch: priset för prenumeration på en kanal ökar till 3,99 euro i Frankrike

© Amazon

Uppdatering : vi har förtydligat villkoren för att få ersättning relaterad till inkomstbortfall för streamers.

Den 17 maj, Rycka till
bekräftade det globala prisfallet på prenumerationer på kanalerna för dess tusentals skapare. Den här veckan kommer det nya priset till Frankrike…

Men kommer alla att hitta sitt konto?

Läs också:
Twitch Turns 10: A Look Back at a Livestreaming Pioneer and the Platform’s Future

En nära förestående utplacering i Frankrike

För drygt två månader sedan gjorde videostreamingtjänsten ett sensationellt besked. Medveten om den ibland begränsade köpkraften för användare av sin plattform, formaliserade den amerikanska jätten som tillhör Amazon sänkningen av priset på sina abonnemang runt om i världen. Målet med detta initiativ är att uppmuntra Internet-användare att prenumerera en masse på sina favoritinnehållsskapare.

Det är därför från och med torsdagen den 5 augusti 2021 som en månadsprenumeration på valfri kanal nu kostar 3,99 euro och inte längre 4,99 euro. Twitch erbjuder också en tabell som visar de priser som tillämpas för varje land för tillfället. Tariffrevideringen tillämpades först på Mexiko och Turkiet i slutet av maj. Nu är hela den europeiska kontinenten oroad.

Läs också:
Twitch tillkännager öppnandet av en kategori dedikerad till suggestivt innehåll

Twitch kommer att stödja kanaler i denna övergång

Det återstår att se om ett sådant beslut kommer att påverka skaparna positivt eller inte. Vissa fruktar en minskning av sin månadsinkomst. Minns att Twitch hade meddelat i maj att ersättning skulle betalas ut under ett år i händelse av en verklig kollaps av de summor som varje kreatör fått.

För att vara berättigad till detta stöd måste personen vara en Twitch-partner och leva mycket regelbundet, det vill säga minst 85 % av tiden som observeras innan det nya priset implementeras. Som ett exempel, en streamer som streamat innehåll i 50 timmar varje vecka måste fortsätta göra det i minst 42,5 timmar för att få ersättningen.

Om detta villkor är uppfyllt kommer 100 % av startinkomsten relaterade till prenumerationer att stödjas i tre månader. En degression på 25 % kommer då att införas var 90:e dag. I slutändan kommer detta ekonomiska stöd att spridas över ett helt år. Det återstår att se om skaparna kommer att anse detta tillräckligt…

Källa: Rycka till

Relaterade Artiklar

Back to top button