Twitch organiserar äntligen sitt diskussionsutrymme och låter dig svara efter ämne

Twitch © Twitch

Att svara på ett meddelande i en Twitch-chatt är utmanande. Så för att ta sig upp till nivån på andra sociala nätverk och framför allt för att ge sina användare lite mer komfort, inviger plattformen idag “svaren i chatten”.

Tanken är väldigt enkel. Som ett inlägg på Reddit, eller en tweet, kommer alla svar som en tittare tar emot på ett av hans meddelanden att grupperas under det senare.

Läs också:
Twitch kan förbjuda illvilliga användare för trakasserier på andra plattformar

Twitch-chattar får klarhet

Visserligen är det långt ifrån lätt att ha en konversation i en Twitch-chatt. Åtminstone i sin nuvarande form. Så med den här nya funktionen hoppas livevideoplattformen kunna erbjuda tydligare diskussionsutrymmen.

Att använda det är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att hitta ett meddelande du vill svara på och sedan klicka på den lilla pilen uppe till höger. Alla meddelanden som svarar direkt på detta kommer sedan att klassificeras i sändningsordning, vilket möjliggör en tydlig läsning av alla svar som erhållits.

Twitch Chat Svar © Twitch

Men Twitch går längre och låter dig använda kortkommandon för att gå med i en konversation i “ämne”-läge (tråd, på engelska). För att göra detta, skriv bara ett meddelande som börjar med @ för önskad användare, gör sedan ALT + Enter (Windows) / OPTION + Enter (macOS) så att det automatiskt läggs till i konversationen i klasser.

Alltid i tanken att erbjuda ett tydligt samtalsutrymme, kan svaren på ett meddelande döljas eller utökas enligt chattens aspektpreferenser.

Twitch Chat Svar © Twitch

Läs också:
Twitch API-kod avslöjar planer på att tilldela “Ad Safety Score” till streamers

Mobilappar släpar fortfarande efter

Medan ankomsten av chattsvar är goda nyheter för Twitch-tittare skrivbordetdet lämnar återigen folk som är vana att titta liv från sin mobil.

Faktum är att chatten i Twitch-mobilapplikationer reduceras till sitt enklaste uttryck. Utan att ens nämna de “chattsvar” vi pratar om idag är det fortfarande omöjligt att svara direkt på ett meddelande som lagts upp i chattrummet, som du kan på alla meddelandeapplikationer.

För närvarande har Twitch inte kommunicerat om en eventuell ankomst av funktionen på dess Android- eller iOS-versioner.

Källa: Rycka till

Relaterade Artiklar

Back to top button