Twitch krossar fortfarande glatt Facebook Gaming och YouTube Gaming, men avböjer lite

Twitch logo © Twitch

Den senaste rapporten från Streamlabs och Stream Hatchet är ute och bekräftar dominansen av Rycka till
på andra streamingtjänster för videospel.

Detta tredje kvartal 2021 innehåller dock några överraskningar, inklusive Facebook Gamings framsteg.

Twitch dominerar fortfarande men med sjunkande resultat

Som varje kvartal har Streamlabs och Stream Hatchet släppt sin rapport om streamingplattformar för videospel. Den senaste rapporten analyserar siffrorna för tredje kvartalet 2021, från juli till september. Som väntat är Twitch fortfarande den plattform som används mest av streamare och tittare, med 5,79 miljarder timmar tittade för detta tredje kvartal och 222,9 miljoner timmar streamade.

Men dessa starka resultat representerar fortfarande en nedgång för Twitch. I början av de olika instängningarna runt om i världen hade plattformens popularitet exploderat. Den hade lyckats behålla de flesta användare under hela 2021, men från och med detta kvartal börjar trenden vända. Jämfört med andra kvartalet 2021 minskade antalet tittade timmar på plattformen med 11 %. Nedgången finns också på sidan av streamrarna själva, med antalet streamade timmar som minskade med 8,3 % och antalet unika kanaler som minskade med 9,6 % jämfört med förra kvartalet.

Trots dessa nedgångar fortsätter Twitch att till stor del dominera sina konkurrenter. Den representerar 70 % av marknadsandelen för tittade timmar och 89,7 % av marknadsandelen för strömmade timmar.

Facebook Gaming går om YouTube Gaming

Den andra överraskningen i den här rapporten är uppgången för Facebook Gaming, som för första gången gick om YouTube Gaming i antal sett, med 1,29 miljarder tittade timmar jämfört med 1,13 miljarder för YouTube Gaming. Rapporten förklarar denna ökning av plattformen dels på grund av dess popularitet hos icke-engelsktalande publik men också på grund av dess ständiga förbättringar. En co-streaming-funktion lades till nyligen, vilket gör det möjligt för kreatörer att streama tillsammans samtidigt som tittarna får välja vilken stream de vill titta på. De har också utökat sitt skydd för kreatörer som vill använda upphovsrättsskyddad musik, ett drag som konkurrenterna verkligen saknar.

YouTube Gaming fortsätter under tiden att vara en plattform för e-sport men saknar stora individuella streamers. Plattformen fortsätter dock att förbättras på denna sida och kommer att implementera möjligheten att erbjuda prenumerationer och funktionalitet liknande Twitch Prime. Hon skrev också på exklusiva kontrakt med två streamers, DrLupo och TimTheTatman, i ett försök att konkurrera med Twitch.

Källor: Wccftech
, streamlabs

Relaterade Artiklar

Back to top button