Twitch kommer att lägga till över 350 taggar till sin plattform – viktiga nyheter kommer snart

Rycka till har släppt lös besvikelsen hos vissa marginaliserade samhällen och nu söker den efter täckning genom att vidta några åtgärder för att uppmuntra mer inkluderande streaming. Livestreamingtjänsten läggs också till 350 taggar för kanaler som speglar ett brett spektrum av samhällen, inklusive de efter kön och sexuell läggning, etnicitet och förmåga.

Twitch hade tagit bort möjligheten att skapa anpassade gemenskaper genererade av användare 2018, när det introducerade taggar. Men taggningssystemet kräver att du väljer en av dem från en lista med kategorier tillhandahålls av Twitch. Den här listan inkluderade inte vissa grupper, till exempel den transpersoner. Detta gjorde det mycket svårt att upptäcka transsexuella streamers och andra grupper som inte ingick i Twitch-kategorierna.

Twitch: Plattformen kommer inte att ändra hur taggar fungerar

Twitch påstod sig ha samarbetat med organisationer som t.ex GLAAD Och AbleGamers att utveckla taggarna tillsammans med själva samhället. Webbplatsen kommer också att acceptera UserVoices förslag och granska de mest populära förslagen varje vecka för att så småningom lägga till dem senare.

Dessa nya taggar kommer inte att förändra hur taggar fungerar och är naturligtvis valfria och läggs till i hopp om att de ska hjälpa till att ge kreatörer en bredare urval. Plattformen tackade också transpersoner för att de begärde en “transgender”-tagg och “för deras passion och envishet i att fullfölja denna begäran”. Den avslöjar också att den borde ha lagts till mycket tidigare.

Twitch är medveten om att vissa användare kan missbruka taggarna för irritera streamers och för detta instiftade han några straff i linje med företagets anti-hat. Det senare draget kan dock hjälpa tittarna att söka efter vänliga strömmar och främja samhällen som annars skulle ha samlats i mer generiska kategorier.

Relaterade Artiklar

Back to top button