Twitch kan förbjuda illvilliga användare för trakasserier på andra plattformar

Twitch © Twitch

Medan dess livestreaming-sajt har varit mer besökt än någonsin i ett år, tar Twitch äntligen åtgärder som efterlängtat av sitt community för att bekämpa onlinediskriminering och cybermobbning.

Den Amazon-ägda tjänsten har uppdaterat sin “Outside of Our Services Behavior Policy”, som nu är mer lämpad att ge riktiga modereringseffekter.

Läs också:
Livestreaming ökade med 78,4 % 2020, eller 27,89 miljarder timmars publik

Sociala nätverk granskas nu

Twitch pekas regelbundet ut för sin “slapphet” med måtta. Trots möjligheten för användare att rapportera personer med giftigt beteende, inkluderar den nuvarande modereringspolicyn inte vad som kan hända på andra sociala nätverk, där de flesta innehållsskapare också är aktiva.

Eller ska vi skriva “inte inkluderade”. Uppdaterad ikväll säger denna policy:För att mildra [les comportements toxiques et abusifs], tar vi nu hänsyn till saker som hänt utanför våra tjänster och som har rapporterats till oss när vi analyserar överträdelser av våra policyer som har inträffat på Twitch. Om vi ​​kan verifiera riktigheten av rapporter om saker som hänt utanför våra tjänster som relaterar till en incident som hände på Twitch, kommer vi att använda dessa saker för att informera vår beslutsprocess.»

Med andra ord kan personer som använder Twitch nu rapportera kränkande beteende även om det inte hände på sajten. De kommer givetvis att behöva bevisa sina anklagelser, såsom direktlänkar till de problematiska meddelandena. Skärmdumpar, som är lätta att redigera, beaktas i allmänhet inte av den externa utredningsgrupp som ansvarar för denna typ av fall.

Läs också:
På Twitch har Stud’Force samlat in mer än 131 000 € till Secours Populaire mot studenternas osäkerhet

Oönskad person

Men exakt vad riskerar lagöverträdare? Twitch tillhandahåller flera scenarier. Det enklaste är förstås när en Twitch-användare trakasserar en kreatör eller en kreatör på sin kanal och fortsätter sina handlingar på andra sociala nätverk. Här är länken inte svår att göra, och personen är avstängd från Twitch, med oförmåga att skapa ett nytt konto.

En annan möjlighet är när videografer trakasseras av vissa personer utanför Twitch och vill se till att de inte kommer att orsaka problem live på sin kanal. Om slutsatserna av utredningen som utförts av det juridiska teamet som anlitats av Twitch är gynnsamma, är det underförstått att den illvilliga personens IP kan läggas till på svartlistan. Resultat ? Även om personen inte har ett Twitch-konto, kommer de aldrig att kunna skapa ett… om de inte använder ett VPN, förstås.

Ändå borde denna nya byggsten bidra till att göra Twitch till ett hälsosammare utrymme, där straffrihet inte längre är den gyllene regeln. Dessa nya åtgärder kommer bara några månader efter andra som hårdnar tonen när det gäller fall av sexuella trakasserier och främjande av hatiska åsikter under täckmantel av “humor”.

Källa: Rycka till

Relaterade Artiklar

Back to top button