Twitch: denna sida lyfter fram små franska streamers

twitch replay ©Flickr

Ju mer tiden går, desto svårare är det att hitta en plats på Rycka till. Som ett resultat är nya streamers alltid mycket dåliga referenser. Lyckligtvis har en sida valt att komma dessa användare till hjälp.

Sedan starten 2011 har Twitch etablerat sig som den ultimata livevideostreamingtjänsten. Om videospel upptar en dominerande plats har plattformen också diversifierats under det senaste decenniet. Innehållsskapare finns i överflöd där och nykomlingar berövas ofta exponering. 2020, tidningen Världen uppskattade att 95 % av sändningsinnehållet sågs av fem eller färre personer.

Ett verktyg för de minsta

För att ge nybörjare mer synlighet, lanserar kända streamers ibland razzior för att skicka deras community till okända kanaler. Ett betydande initiativ men långt ifrån tillräckligt för att sätta dessa många “små” videofotografer i rampljuset. Lyckligtvis finns PetitStream.com. Principen för sajten är ganska enkel… Den belyser faktiskt en annan fransk Twitch-kanal med fem tittare (eller färre) var tionde minut.

Valet görs slumpmässigt via en algoritm som går igenom Twitch API. Det är ett bra sätt att upptäcka föga kända kreatörer eller som börjar sin resa på plattformen. Under det första kvartalet 2022 hade Twitch 6,13 miljarder timmar sett sedan lanseringen. Dess antal designers hade också ökat med 60 % mellan 2020 och 2021. Det är med andra ord en riktig djungel!

Källa: PetitStream / Världen

Relaterade Artiklar

Back to top button