Twitch är nu kompatibel med SharePlay på iPhone och iPad

Twitch logo © Twitch

Rycka till
meddelade att dess applikation nu är kompatibel med SharePlay.

Från och med nu kan du titta på en stream samtidigt och synkroniserat med dina kontakter på FaceTime samtidigt som du fortsätter att interagera normalt med Twitch-kanalen som visas.

Strömmar delas och synkroniseras på FaceTime

Är du i ett FaceTime-samtal men vill absolut se detta live från din favoritstreamer? Du kan dela detta nöje med dina samtalspartners eftersom Twitch nu är kompatibelt med SharePlay på iPhone och iPad. Som en påminnelse tillåter funktionen deltagare i ett FaceTime-samtal att titta på videor tillsammans och synkroniserat, utan förseningar mellan deltagare.

Om du är i en FaceTime-konversation och startar en stream på Twitch-appen kommer den att fråga dig om du vill starta den för dig själv eller för alla deltagare. För den som vill titta på den delade streamen är det nödvändigt att Twitch-applikationen är installerad på sin enhet och att de är inloggade på sitt konto. Uppspelning av strömmen samt kommandon som påverkar den, som paus och uppspelning, synkroniseras mellan tittarna i samtalet.

Oförändrade kanalinteraktioner

Den möjliga interaktionen med strömmen förblir densamma som om du tittade på den från din sida. Du kommer att kunna skicka meddelanden i chatten, följa kanalen, prenumerera på den och skicka Bits.

Varje deltagare kan välja att byta kanal och dela den nya streamen med andra. Och om någon av dem stänger strömmen kan de bestämma sig för att göra det antingen för sig själva eller för alla. Om det andra alternativet väljs kommer strömmen inte att stoppa för andra men SharePlay-funktionalitet och synkronisering kommer att avslutas.

Visningen av den delade strömmen fungerar i stående eller liggande läge, men kan inte fortsätta i Twitch-appen för Apple TV för närvarande.

För att kunna dra fördel av SharePlay-funktionaliteten är det nödvändigt att ha en iPhone eller iPad som kör iOS eller iPadOS 15.1 eller senare.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button