Twitch API-kod avslöjar planer på att tilldela “Ad Safety Score” till streamers

Twitch Logo © Twitch

En ändring i API-koden för Rycka till
föreslår den kommande tilldelningen av ett “annonssäkerhetspoäng” till streamare.

Vi är skyldiga denna upptäckt till cybersäkerhetsforskaren Daylam Tayari, som delas på Twitter. Inför frågor och farhågor som väcktes efter detta avslöjande, utfärdade Twitch ett pressmeddelande som förnekar sådana planer inom en snar framtid.

Läs också:
Stud’Live: en 48-timmars välgörenhetsorganisation Twitch live för att hjälpa elever i nöd

En poäng för att bestämma relevansen av annonser för varje stream

“Annonssäkerhetspoäng” som presenteras i Twitch API-koden skulle användas för att bestämma vilken typ av reklam som ska visas på en given stream. Tilldelningen av denna poäng skulle ta hänsyn till många kriterier: streamarens ålder, hans historia av förvisningar, hans relationer med Twitch, PEGI-klassificeringen av ett spel, om streamen är avsedd för en vuxen publik eller till och med en utvärdering. Manual av Twitch-anslutna recensioner.

Även om en sådan process inte är ny i sig själv i världen av onlineannonsering, verkade andra rader i API-koden mer tveksamma. En kommentar säger: Hämta kanalens annonssäkerhetsresultat och all relevant data som används för att beräkna det. Returnera även de anpassade parametrarna för strängen som ska skickas för annonsinriktning. »

Läs också:
Frankrike hatar onlineannonsering mer än någon annan

Inför frågor och bekymmer förnekar Twitch

Denna upptäckt av Daylam Tayari har lett till många spekulationer och oro på webben. Å ena sidan befarade vissa ett missbruk av denna poäng för att överföra känsliga personuppgifter till tredje part utan streamarnas medgivande. Å andra sidan anser vissa att den något hemliga tilldelningen av en sådan poäng godtyckligt kan leda till en ökning eller förlust av intäkter beroende på betyget som Twitch ger.

Inför så starka reaktioner ville Twitch förtydliga situationen:
Vi undersöker nya sätt att förbättra upplevelsen för tittare och kreatörer på vår plattform för att visa annonser till rätt grupper. Användarintegritet är avgörande för oss, och när vi förfinar våra processer har vi inga planer på att äventyra den. Inga poäng har lanserats, inga personliga uppgifter har delats och vi kommer att hålla vårt community informerat om några sådana förändringar blir uppenbara. »

Framtiden kommer därför att utvisa om närvaron av denna poäng i API-koden kommer att bibehållas och implementeras, omarbetas eller tas bort helt.

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button