Två solparker är födda på Sicilien som kommer att leverera grön energi till Amazon

Sicilien, solens och havets land, är en av Medelhavets största öar. Det är en italiensk region full av många rikedomar: landskap, vilda djur och mer. I en av de vackraste regionerna i vårt land kommer två parker att byggas som är perfekt integrerade med miljön och som kommer att användas för att leverera grön energi till den stora jätten Amazonas.

Att meddela att det är Engieen ‘byrå fransk energi som verkar inom elproduktions- och distributionssektorn, inom sektorn för naturgas ochkraft förnybar. Närmare bestämt arbetar det välkända franska företaget med att bygga två enorma solparker på Sicilien som kommer att producera en stor mängd grön energi. Energi som, för80 % kommer att köpas av Amazon för att driva sina kontor, medan den återstående mängden energi som produceras i parkerna kommer att vara avsedd för det lokala nätverket. På så sätt kan energinäringen på ca 20 000 bostäder.

Parkerna som Engie kommer att bygga på Sicilien kommer att göra det möjligt att spara på miljön, varje år, utsläpp av över 62 000 ton koldioxid. Detta innebär att det kommer att ha mindre påverkan på miljön, vilket avsevärt minskar utsläppen av detta växthusgaser. Vi talar om en agro-solcellsprojekt som ser ut som en slags central perfekt i harmoni med den omgivande miljön. Produktionen av energi kommer faktiskt att gå hand i hand med utvecklingen av territoriet och det kommer också att finnas en iögonfallande sådan. integration med jordbruksverksamhet.

Detta är ett stort steg framåt inom sektorn för förnybar energi och som kommer att göra det möjligt för Sicilien, land kysst av solenatt bli en av de största producenterna av grön energi i vårt land.

Relaterade Artiklar

Back to top button