Två nya asteroider är på väg att beröra jorden

Två nya himlakroppar är på väg att beröra vår planet igen. I synnerhet gäller det asteroider denominerade 2009 JF1 Och 2006 JF42. Enligt vad som har framkommit under dessa timmar och från nyligen genomförda studier utförda av NASA-forskare verkar det som om det inte finns någon kollisionsrisk för jorden.

Två nya asteroider kommer att passera nära vår planet, men de utgör ingen fara

Det har hänt mycket ofta under de senaste åren passagen av flera himlakroppar ganska nära vår planet. Som nämnts ovan kommer jorden om några dagar att besökas av två andra asteroider. Den första av dessa är känd som 2009 JF1 och faktiskt, den sista har redan passerat 6 maj 2022. Den senare kännetecknas av en diameter på 10 meter och har inte representerat någon fara på något sätt, så mycket att Europeiska rymdorganisationen har tagit bort den från listan över de farligaste asteroiderna för vår planet.

Den andra asteroiden kallas istället 2006 JF42. Den senare, till skillnad från den föregående, har ännu inte passerat nära vår planet. Specifikt förväntas dess tillvägagångssätt nästa 9 maj 2022. Utöver detta är asteroiden i fråga större än den för 2009 asteroiden JF1. Dess diameter är mellan 380 och 860 meter.

Återigen verkar det inte finnas några faror i sikte. Enligt studier utförda av NASA kommer faktiskt denna himlakropp att passera på ett avstånd av 5,7 miljoner kilometer från jorden. Detta är ett avstånd lika med 14 gånger det som skiljer månen från jorden.

Relaterade Artiklar

Back to top button