Tv-spelsindustrin (och dess “bedrägliga metoder”) i UFC-Que Choisirs sikte

videospel © shutterstock.com

UFC-Que Choisir och dess europeiska motsvarigheter kräver strikt reglering av videospelssektorn, anklagade för att fortsätta med sina dåliga metoder, särskilt när det gäller köp i spel.

Det är en riktig koalition av konsumentföreningar som möter världen av tv-spel. UFC-Que Choisir och tjugo andra europeiska föreningar har beslutat att utmana ett dussin utgivare och att meddela EA Games (utgivaren av Fifa, Slagfält och andra). De vill att alla ska stoppa vad organisationerna anser vara vilseledande metoder, på en marknad som på den gamla kontinenten har nästan 500 miljoner följare.

Regler kringgås av utgivare som utnyttjar spelarnas sårbarheter

Om videospelsmarknaden fortsätter att växa i Europa, lider den av verkliga brister i lagstiftningen, även om användarna till största delen är ungdomar eller tonåringar. Och UFC-Que Choisir kritiserar med rätta publicister för praxis som består i att generera maximala intäkter, på spelarnas rygg. Föreningen tar det slående exemplet med köp i spelet (dessa ytterligare digitala köp som gjordes direkt i spelet) som stod för mer än 15 miljarder dollar i omsättning 2020.

Redan 2017 hade UFC-Que Choisir fördömt systemet med loot boxes, dessa mikrotransaktioner som idag är symbolen för den berömda pay-to-win. De kan motsvara paket, lucky bags eller loot boxes som finns i de flesta spel och som spelare är förtjusta i, även om de inte känner till innehållet i förväg.

FIFA 21 FUT-paket

Den senaste analysen som dessutom publicerats av det norska forbrukerrådet (NCC) illustrerar väl förlagens brister i förhållande till europeiska regleringar. Faktum är att de uppmuntrar spelare att spendera mer pengar genom att utnyttja deras sårbarheter genom kognitiva fördomar, med vilseledande sannolikheter för vinster, allt förstärkt av aggressiv marknadsföring. Rapporten fördömer också användningen av virtuella valutor, som döljer och till och med förvränger de verkliga kostnaderna för innehåll.

UFC-Que Choisir efterlyser mer transparens med visningen av priserna på innehåll som säljs i spel

För UFC-Que Choisir har videospelsindustrin de senaste åren ” skapa ett smart knep genom att dela upp köpet av innehåll i spelet i två steg “. Spelaren är verkligen tvungen att först köpa en virtuell valuta som han kommer att kunna använda exklusivt i spelet. Sedan måste han spendera denna kattunge för att köpa sådant eller sådant innehåll.

Utgivarna bryr sig inte om att skriva ut priset i euro innan köpet: allt är organiserat för att få konsumenten att glömma priset på innehållet han betalar “, klagar föreningen och dess europeiska motsvarigheter.

Förutom att begära striktare regler som syftar till att bättre skydda minderåriga, har det tjugotal föreningarna beslutat att meddela utgivaren EA Games så att den visar i euro priserna på innehållet som de säljer i sina videospel. , för verklig transparens i transaktionerna. . UFC-Que Choisir lovar att stämma EA Games om den senare inte hör dess krav.

Om samma ämne:
UFC-Que Choisir pekar på de låga hastigheterna på landsbygden och “den otillåtna digitala klyftan”

Källa: UFC-Vad ska man välja

Relaterade Artiklar

Back to top button