Tusentals kryptoplånböcker smutsade bort Solanas blockkedja

Solana © Shutterstock.com

Under de senaste månaderna, hackar i mitten av blockkedja multiplicera. Hackarnas senaste mål: Solana, den nionde kryptovaluta den mest uppskattade i världen.

Tusentals plånböcker baserade på Solana blockchain tömdes helt på sina pengar natten mellan den 2 och 3 augusti 202. Uppskattningar tyder på att 6 miljoner dollar flög upp i luften.

8 000 kryptoplånböcker slocknade

Kryptovalutacommunityt var brinnande tidigt i morse på Twitter. Många meddelanden uppmanade investerare att snabbt ta ut sina tillgångar från digitala plånböcker baserade på Solana blockchain. Nätverket av en av de viktigaste kryptovalutorna i sektorn har blivit offer för en stor attack som gjorde det möjligt för hackare att ta bort nästan 8 000 kryptoplånböcker.

Flera Phantom- och Slope-plånböcker tömdes helt. Enligt de första returerna överfördes alla medel till adresser som innehas av hackarna, som lyckades få tag på mer än 6 miljoner dollar i Solana och USDC, ett mynt mycket utbrett i mitten. Det är fortfarande okänt vilka hackarna som ligger bakom denna storskaliga attack. Företaget tog snabbt till sociala medier och påstår sig undersöka de tömda plånböckerna med hjälp av flera säkerhetsföretag och ” ingenjörer av flera ekosystem “.

Ett säkerhetsbrott i fråga?

Konturerna av detta hackande är för närvarande oklara. Teamet som ansvarar för nätverket hävdar ändå att en ” bristen tillät en illvillig aktör att tappa pengar från ett antal kryptoplånböcker. […] Detta beror inte på en bugg i Solanas huvudkod, utan på programvaran som används av flera populära plånböcker inom vårt användarnätverk. Enligt initial feedback är det bara portföljer som varit inaktiva i flera månader som har påverkats.

För Anatoly Yakovenko, medgrundare av Solana, verkar hypotesen om en attack på leveranskedjan för iOS-operativsystemet den mest sannolika. Det måste dock fortfarande bekräftas. För närvarande har nätverkstjänstemän inlett en uppmaning till vittnen för att bättre förstå profilen för skadade användare. De som har en plånbok som fortfarande innehåller Solana-tillgångar uppmanas att överföra sina pengar till en kyllagringslösning eller till en utbytesplattform (FTX, Coinbase, etc.) tills felets ursprung är löst.

Detta nya fall kommer inte att hjälpa Solana att återfå trovärdighet. Nyligen drabbades den av upprepade haverier som blockerade transaktioner. Bara i juni var nätverket ur drift i timmar efter en bugg i systemet, det var redan det åttonde sedan början av året.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button