Turtle Beach Recon Controller-test: en framgångsrik första pad för Xbox och PC

Turtle Beach Recon Controller_11 test © Matthieu Legouge

Inget stoppar Turtle Beach! Ledare för spelheadsetmarknaden i Nordamerika, den kaliforniska tillverkaren vill utöka sin verksamhet och detta går logiskt nog igenom spelkontroller. En kombo av ok och gasreglage bör lanseras snart, men det är Recon Controller, den allra första handkontrollen signerade Turtle Beach, som intresserar oss idag.

Turtle Beach surfade på lanseringen av Microsoft Flight Simulator, under E3, för att avslöja dess VelocityOne Flight och dess Recon Controller. Som vi vet fördubblar tillverkare ofta sina ansträngningar för att erbjuda gamepads som sticker ut från officiella gamepads för Xbox och PlayStation. Detta verkar vara fallet här eftersom Turtle Beach lyfter fram sin expertis som ljudspecialist inom denna kontroller, särskilt genom att integrera dess Superhuman Hearing-teknik, utjämningsförinställningar eller till och med justerbar ljudåterkoppling för mikrofonen. Tillräckliga tillgångar för att övertyga oss?

Sammanfattning

Turtle Beach Recon Controller: det tekniska bladet

Recon Controller är:

 • Förbindelse: ansluten via löstagbar USB-kabel (3 meter)
 • Antal knappar: 21, inklusive två tilldelbara snabbknappar
 • Antal utlösare: 2, analog
 • Hörlursuttag: ja, 3,5 mm jack
 • Vibration / Force feedback: ja, vibrationer
 • Mått: 180 x 183 x 73 millimeter
 • Vikt: 300 gram
 • Kompatibilitet: Xbox Series X|S, Windows
 • Pris och tillgänglighet: redan tillgänglig, för 59,99 €
Turtle Beach Recon Controller test_9 © Matthieu Legouge

Hantering och ergonomi

En Xbox-kontroll i hjärtat

Recon Controller är designad för att spela på Xbox och PC och tar naturligtvis upp den asymmetriska designen hos Microsofts kontroller. Sanningen att säga är allt där för alla som uppskattar Xbox Series Controller; varje element är på sin plats och justeringarna som Turtle Beach gjort jämfört med den senaste officiella handkontrollen till Xbox verkar små. Det finns en åttavägs D-pad, actionknappar och ganska lika joysticks, men Turtle Beach går självklart lite längre genom att förbättra design och funktionalitet på sitt eget sätt.

Turtle Beach Recon Controller_4 test © Matthieu Legouge

Kaliforniens invånare hade den goda idén att lägga till “svalkande” handtag, med förstått att de är mindre känsliga för svett, men deras intresse ligger framför allt i deras halkfria beläggning som är mycket effektiv. Greppet är bra, och kanske till och med bättre än med Xbox Series Controller tack vare dessa grepp. Å andra sidan är måtten på kudden lite mer generös och ligger närmare Xbox One-kontrollerns mått.

Testa Turtle Beach Recon Controller_5 © Matthieu Legouge

Vi uppskattar verkligen det välstrukturerade greppet vid avtryckarna, vilket hjälper till att förbättra handkontrollens grepp. Den täcker också de två snabba knapparna på baksidan av plattan, mycket praktiska tilldelbara kontroller, särskilt eftersom de är mycket lättillgängliga och funktionsdugliga. Dessa olika tillägg ser inte nödvändigtvis ut som mycket, men förbättrar ergonomin, även om de minsta händerna i slutändan kommer att skadas, eftersom dynan fortfarande är imponerande.

Turtle Beach Recon Controller test_7 © Matthieu Legouge

Ändå är vi mer försiktiga när det kommer till den övergripande kvaliteten på dynan. Inte för att ytorna är dåliga eller så, men plasterna känns mindre täta och billiga; känslan av att upptäcka dynan och en gång i handen gör mer billig än Microsofts erbjudande. Den här känslan kommer tillbaka när du trycker på knapparna, i den meningen att de olika knapparna och kontrollerna är mycket bullrigare när du misshandlar kontrollen under en spelsession.

Turtle Beach Recon Controller_8 test © Matthieu Legouge

Uppenbarligen är den viktigaste nyheten som den här kontrollern kommer med på marknaden uppenbar. Det är en riktig “dashboard” som består av åtta knappar som vi hittar på den övre delen av plattan, med flera bakgrundsbelysta symboler. Det återstår att se vad allt detta kan användas till och om funktionerna som finns här kommer att vara relevanta för din användning!

En exklusivt trådbunden styrenhet

Först och främst måste vi nämna vad som hittills verkar vara en av de största svagheterna med denna kontroller: dess anslutningsmöjligheter, vilket kommer ner till en enkel kabel.

Turtle Beach Recon Controller test_1 © Matthieu Legouge

Om vi ​​från början kan tycka att priset på styrenheten är ganska lättillgängligt, är det kanske mindre fallet med vetskapen om att den är enbart trådbunden. Lyckligtvis är dess kabel (USB-A till USB-C) löstagbar och mycket solid, och dess längd på 3 meter borde vara lämplig i de flesta fall, även om den kan verka lite kort i vissa fall. Åtminstone bör Recon Controller inte ha problem med anslutning och trådlös signalräckvidd!

Relevanta funktioner?

Vi kommer inte att skära hörn: på pappret erbjuder Recon Controller mycket attraktiva funktioner, men det är lite mer komplicerat än det verkar. Inget som är oacceptabelt, tvärtom, eftersom jag helt klart skulle vilja hitta liknande saker på Microsoft eller andra kontroller.

Saken är den att det inte är särskilt intuitivt att navigera och välja/ändra vissa inställningar. Du måste läsa bruksanvisningen för att veta vad du ska göra. Som sagt, när vi väl har fått grepp om funktionerna för varje kontroll är kontrollern ganska praktisk och trevlig att använda.

Turtle Beach Recon Controller_3 test © Matthieu Legouge

Låt oss börja med ljudförbättringarna som utlovats av Turtle Beach. På denna punkt gör Recon Controller mycket nytta, särskilt för att vi kan hantera blandningen mellan volymen i spelet och chatten, men också eftersom vi har fyra utjämningsförinställningar som gör det möjligt att radera defekter i vissa headset, jag tänker särskilt på de som överdriver basen som vi nyligen såg med SteelSeries Arctis Prime. Slutligen är mikrofonens ljudåterkomst också en del av spelet och det är utmärkta nyheter. Det kanske inte är användbart för alla spelare, men personligen uppskattar jag att få feedback så att jag inte känner mig för “boxad” och höjer rösten utan att inse det när det inte är nödvändigt. Återigen är fyra inställningar tillgängliga och består av att öka eller minska volymen på återkopplingen. Slutligen har vi också nytta av en mute-knapp, för att helt enkelt stänga av mikrofonen.

Turtle Beach Recon Controller_2 test © Matthieu Legouge

Och det handlar inte bara om ljudet, eftersom Turtle Beach också erbjuder oss en smak av SuperHuman Hearing. Detta är, mer eller mindre, en enkel EQ-förinställning, förutom att den här är inriktad på skjutspel och andra FPS-spel. Dess aktivering kommer att gynnas beroende på vilket headset du använder, och naturligtvis och framför allt dina preferenser när det gäller ljud. Det är ändå ganska betydelsefullt eftersom det handlar om att radera basen för att förstärka diskanten, vilket hjälper oss att uppfatta de viktigaste ljuden i FPS till skada för explosioner och andra vrål från motorer. Det blir helt klart lättare att urskilja ljudet av ett närliggande vapen som laddas om, fotsteg och andra småsaker som hjälper till att hitta fiender bättre.

Turtle Beach - Övermänsklig hörsel © Turtle Beach

Det är användningen av två snabba knappar som vi tycker är mest förvirrande. Du kan tilldela vilken nyckel som helst till dem och sedan spara den som fyra profiler, men processen att tilldela och ta bort tilldelningen är lite krånglig, särskilt eftersom den inte staplas med Pro-Aim-funktionen, nämligen att det kommer att bli nödvändigt att välja mellan det ena och det andra. Denna funktion låter dig ändra känsligheten för joysticks (på 4 nivåer) när en av de bakre kontrollerna är aktiverad. Det råder ingen tvekan om att det kommer att gynna vissa controller-spelare framför skjutspel.

Turtle Beach Recon Controller: Clubics åsikt

Turtle Beach Recon Controller8

Turtle Beach lyckas briljant i sin första intåg i gamepad-världen. Recon Controller är en atypisk kontroller, som integrerar mycket intressanta funktioner för spelare med saker som sällan ses hos andra. De ljudrelaterade funktionerna gör spelupplevelsen mer behaglig på konsolen, men detta är kanske mindre fallet på PC där vi förmodligen föredrar att behålla direktanslutningen av headsetet utan att gå igenom kontrollern. Slutligen, Pro-Aim är förmodligen inte ett fusk, men det kommer helt klart att ge spelare en ytterligare fördel i multiplayer FPS!

Å andra sidan finns det några punkter som fortfarande lämnar en del att önska, element som Turtle Beach utan tvekan kommer att ta hänsyn till, för vi kan föreställa oss att den kaliforniska tillverkaren inte kommer att stanna där. Vi tänker naturligtvis på den exklusivt trådbundna anslutningen, på kontroller som inte alltid är särskilt intuitiva, eller till och med på den billiga känslan som styrenheten ger ifrån sig.

Mest

 • Utmärkt ergonomi…
 • Trogen asymmetrisk design
 • Effektiva grepp
 • En bättre ljudupplevelse på Xbox
 • Pro-Aim funktion

De mindre

 • … men kanske mindre för små händer
 • Viss förvirring när du använder kommandon
 • Endast trådbunden

48,99 €

48,99 €

Relaterade Artiklar

Back to top button