Turtle Beach Recon 500 recension: ett “enkelt” men mycket effektivt spelheadset

Turtle Beach Recon 500 © Turtle Beach

Recon 500, som tillkännagavs bara några veckor efter sin effektiva marknadsföring, använder 60 mm högtalare – “Eclipse” designad av Turtle Beach – för att dra upp ljudåtergivningen. Mer eller mindre 80 € den spelheadset med endast kabelär spelet värt ljuset?

I mars 2019 förvärvade Turtle Beach det tyska varumärket Roccat. Vi trodde då naivt att amerikanen inte längre skulle fokusera på spelhårdvara, och överlåta det till sitt nya dotterbolag. Det var uppenbarligen inte i Turtle Beachs planer, och denna Recon 500 är där för att bevisa det för oss. Tillverkaren avser helt klart det för spelare, med särskild tonvikt på mångsidigheten hos en enhet som kan anslutas till vilken plattform som helst, på mikrofonens ljudkvalitet och på lämplig komfort. till de längsta spelsessionerna “.

Turtle Beach Recon 500 © Nerces

Sammanfattning

Specifikationsblad för Turtle Beach Recon 500

Recon-serien består, vid Turtle Beach, av många modeller, från Recon 50 till Recon 70 via Recon Spark. Vår Recon 500 är, logiskt, den mest avancerade produkten och dess tillverkare erbjuder faktiskt två versioner: den svarta versionen som vi fick för testet och en “kamouflage”-version med en mer originell stil. Priserna är identiska.

Turtle Beach Recon 500 är:

 • Givare: 60 mm “Eclipse” med neodymmagneter
 • Impedans: 32 ohm
 • Frekvenssvar: 20Hz – 20kHz
 • Mikrofon: ja, flexibel och avtagbar stolpe
 • Mikrofonens frekvenssvar: 100Hz – 10KHz
 • Förbindelse: analog, 3,5 mm jackkabel 1,3 m
 • Spatialisering: Nej
 • Programvara : Nej
 • Vikt: 355 gram
 • Pris och tillgänglighet: redan tillgänglig, från €79,99

På pappret och bortsett från dessa berömda “Elicpse”-högtalare med en diameter på 60 mm, verkar Recon 500 inte lysa speciellt. Vi kommer till och med ihåg en vikt lite högre än 350 gram, vilket är relativt tungt för en trådbunden modell som inte behöver besväras med ett batteri. Det kommer därför att bli nödvändigt att kontrollera hjälmens komfort under långa pass.

Turtle Beach Recon 500 © Turtle Beach

Mycket äkta komfort, öron som andas

Recon 500, inbäddad i sin härdade kartonggång, ser inte särskilt imponerande ut när man öppnar lådan. Vi finner därför hjälmen, mittpunkten i helheten. När vi gled mellan hörsnäckorna på hjälmen ser vi också mikrofonbommen insvept i en plastpåse… och det är allt. Turtle Beach bryr sig inte om att leverera några tillbehör, och om vi inte nödvändigtvis hade förväntat oss mycket så är det ändå en liten besvikelse på vissa punkter.

Till exempel kommer headsetet bara med en enda kabel – inte löstagbar dessutom – vilket råkar vara idealiskt för att ansluta till en konsol eller en smartphone, men för PC:n är det lite som saknas. Turtle Beach har modet att specificera på sin hemsida att vissa datorer kommer att behöva en 3,5 mm jack splitter som är ” säljs separat “. Tillverkaren hade gjort klokt i att tillhandahålla ett sådant tillbehör.

Turtle Beach Recon 500 © Nerces

Faktum är att Recon 500 är en modell som kan fungera på PlayStation 5 såväl som på Switch eller Xbox Series X|S. Den kommer också att vara kompatibel med äldre generationens konsoler eller med surfplattor och i verkligheten med alla enheter som fungerar med ett 3,5 mm-uttag. Endast de senaste smarttelefonerna kan inte associeras med den. PC-spelare kan ångra avsaknaden av en USB-kabel eller, mer troligt, det faktum att jackkabeln är lite kort.

Ur sin låda överraskar Recon 500 med sin relativa lätthet. Vi hade dock nämnt en vikt på 355 gram! Denna “skicklighet” beror på den utmärkta fördelningen av lasten, men vi inser det inte riktigt förrän besten är väl installerad på vårt huvud. Helt tillverkad av plast lämnar hjälmens skelett vissa tvivel om dess hållbarhet på lång sikt (tyvärr kan vi inte bedöma), och den centrala bågen kan verka lite för flexibel.

Turtle Beach Recon 500 © Nerces

Den positiva sidan av denna flexibilitet är dock inte lång att kännas av: det är väldigt enkelt att placera Recon 500 så bekvämt som möjligt på huvudet, och vi får ytterligare hjälp av de roterande gångjärnen på hörselkåporna. Dessa är först designade för att orientera öronkåporna i 90° och placera hjälmen på axlarna under raster, men de gör också att Recon 500 kan anpassas mycket exakt till vår morfologi.

Lyckan kommer aldrig ensam, vi hyllar den relativt stora diametern på öronkåporna som verkligen omfattar alla paviljonger, även de största. Dessutom är öronkåpornas tjocka skum täckta med ett tillräckligt ventilerat tyg så att man drar nytta av en maximal komfort, förutom en bra stabilitet. Naturligtvis har Turtle Beach placerat en remsa av skum längs hela längden av den centrala bågen: den gör jobbet, men överraskande nog är den fortfarande betydligt tunnare än öronkåporna.

Turtle Beach Recon 500 © Nerces

Den “helt plastiska” finishen bådade inte gott, men det är i slutändan en mycket trevlig hjälm – strukturellt – som Turtle Beach erbjuder oss. Den senare använder det vänstra atriumet för de sällsynta kontrollerna: som vi har sagt är kabeln inte löstagbar, men det finns fortfarande 2,5 mm-uttaget för att fixera mikrofonbommen samt en justeringshjulsvolym. Äntligen, anmärkningsvärt lättillgänglig, är en mikrofonavstängningsknapp placerad på utsidan av detta headset.

Vi kommer ihåg att Recon 500 endast erbjuds “till” 80 euro, men vi har fortfarande en ånger. Turtle Beach levererar inget extra skum och, mer irriterande, det verkar inte lätt att ta bort originalen vid slitage. Som ofta kommer det därför att vara nödvändigt att vara smart att förnya ett element som är känt för att vara det första som misslyckas vid långvarig användning.

Turtle Beach Recon 500 © Nerces

Balanserad återgivning, diskant (lite) tillbakadragen

Turtle Beach bygger en stor del av marknadsföringskampanjen Recon 500 på att injicera träkomposit i öronkåpans design för att ” förbättra akustiken och komponera en realistisk ljudbild “. Han påpekar också att närvaron av stora 60 mm högtalare gör det möjligt att ” separera de höga från de låga, för mer detaljerat ljud i spelet och ett bredare ljudspektrum “. På pappret är saken fantastisk.

Vi var uppenbarligen angelägna om att kolla upp det här och för att vara helt ärlig så blev vi inte riktigt besvikna. Naturligtvis måste vi förbli rimliga i vår jämförelse av Recon 500 med andra hörlurar, men faktum är att vi från de första lyssningarna övertygades av ljudets homogenitet: de berömda 60 mm-högtalarna kan ge ett ljud som tydlig som den är exakt, och detta på hela spektrat, utan att vara säker på att 60 mm har med det att göra.

Fullt spektrum »? Vi överdriver lite dock. I verkligheten, för att börja med basen, kan vi notera att de är lite svaga. För att vara ärlig så är det inte en dålig sak eftersom många hörlurar tenderar att “krossa” våra öron. Där finns ingen risk för basöverrepresentation, de är mer “mjuka” än vanligt och kan bara mättas om man skruvar upp volymen för mycket.

Turtle Beach Recon 500 © Turtle Beach

Inget att säga på sidan av medierna som uppvisar en formidabel precision med hänsyn till, förstås, tullpositionen för Recon 500. Föga förvånande gynnas rösterna av ett mycket trevligt bemötande och de första “bekymmerna” kommer inte bara med diskanten som utan att vara obehaglig visar en liten svaghet runt 10 – 12 kHz. I vissa fall kan en liten visslande sida också kännas, men inget riktigt besvärande förutom musikälskare.

Turtle Beach Recon 500 © Nerces

Här når vi gränserna för Recon 500. Den kommer bra att lägga till ljud till en film eller ett spel, men kommer att vara mindre tillfreds med krävande orkestrationer. Återigen, det är inte målet med ett spelheadset på $80. Där vissa kan bli besvikna är på spatialiseringssidan: Turtle Beach erbjuder ingen 5.1- eller 7.1-effekt och vissa atmosfärer kan påverkas. Vi föredrar dock välskött stereo framför flera kanaler. Men vi måste nämna ett litet klagomål… eller inte, det beror på allas vanor: ljudisoleringen av headseten är ganska svag.

Låt oss avsluta med några ord om mikrofonupptagning. För det första är stjälken inte tillräckligt flexibel för vår smak. Inget dramatiskt dock, och även om vår mun inte verkar helt “i linje” är vår röst väl upphämtad. Den sänds utan störningar och de omgivande olägenheterna är väl “filtrerade” av en produkt som därför är mer än att rekommendera för spelbruk, speciellt eftersom, kom ihåg, mute är idealiskt placerad. För en streamer kommer detta inte att vara tillräckligt, rösten är fortfarande något förvrängd.

Innan vi avslutar våra tester av ljudheadset tar vi i allmänhet en titt på den medföljande programvaran som levereras av tillverkaren. Hur överraskande det än kan tyckas har Turtle Beach helt förbisett problemet. I verkligheten, när du tänker efter, är det inte så förvånande: kom ihåg att Recon 500 är en modell som dess tillverkare vill vara mångsidig. Den är avsedd lika mycket för PC som för konsoler, och förekomsten av programvara är då mindre motiverad.

Turtle Beach Recon 500 © Turtle Beach

Turtle Beach Recon 500: åsikten från Clubic

Som du kan föreställa dig är Recon 500 ingen revolution, och även om närvaron av 60 mm högtalare utan tvekan har sin lilla effekt (åtminstone på lådan), förvandlar den inte en 80 euros spelheadset som kan förvåna musikälskare . Turtle Beach försöker dock inte lura sin värld: dess Recon 500 är verkligen en mycket mångsidig modell som kan associeras med praktiskt taget vilken spelplattform som helst.

Konsolspelare eller PC-spelare, surfplatta eller smartphone älskare, Recon 500 är en mycket kapabel följeslagare som nöjer sig med stereofoni av god kvalitet och undviker att pulverisera trumhinnorna med överdriven bas. Mikrofonfångningen är mycket välgjord och vi kan helt enkelt ångra en lite plastig finish och svag isolering. Inget allvarligt, produkten förtjänar i slutändan att rekommenderas.

Turtle Beach Recon 5008

Recon 500 är inte en produkt att visa upp. Å andra sidan ger den det väsentliga under alla omständigheter, är bekväm att bära även vid långa pass och är särskilt mångsidig. En succé.

Mest

 • Framgångsrik design, inte flashig
 • Övertygande ljudåtergivning
 • Kvalitetsmikrofoninspelning
 • Super tillgänglig mute
 • Mångsidighet hos 3,5 mm-uttaget

De mindre

 • “Plast” finish
 • Ingen jack splitter för PC
 • Kort, ej löstagbar kabel

Relaterade Artiklar

Back to top button