TSMC vill göra nya investeringar i USA

Under de senaste veckorna hade Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) meddelat en enorma investeringar för att bekämpa chipkrisen. Det talas om siffror i storleksordningen 100 miljarder dollar för skapandet av nya anläggningar för tillverkning av halvledare.

Men enligt en ny rapport av TSMC är redo att avsevärt öka sin investering. Ryktena tyder på att det kommer ytterligare 12 miljarder som kommer att användas för att finansiera byggandet av nya anläggningar.

I synnerhet skulle den taiwanesiska chiptillverkaren kunna bygga ett nytt gjuteri i Arizona. Enligt andra källor, men de nya medlen de kan vara avsedda att utöka de befintliga strukturerna.

TSMC fortsätter att investera för att bekämpa chipkrisen

Målet är i alla fall att förbättra produktionskapaciteten och därför att kunna realisera fler halvledare. Detta kan sätta stopp för chipkrisen och balansera om utbud och efterfrågan.

Den kommande nya TSMC-anläggningen kommer att ha ett mycket specifikt syfte. Det kommer att tjäna chiptillverkaren för storskalig produktion av chips tillverkade med en 3nm produktionsprocess. Dessa halvledare representerar framtiden för hårdvaruteknik samt ett stort steg framåt.

I själva verket, jämfört med chips gjorda på 5nm, kommer de att garantera mycket bättre prestanda och betydligt lägre förbrukning. Visst kommer dessa SoCs att användas på alla toppmoderna enheter under de kommande åren, men de kan också ha applikationer utanför den mobila miljön.

Tack vare den förnyade produktionskapaciteten kunde TSMC befästa sin position som en ledande tillverkare i branschen. I alla fall, både Samsung och Intel kommer inte stå och titta och båda företagen kommer att anpassa sig för att utveckla sin egen teknik.

Relaterade Artiklar

Back to top button