Trött på storfilmer? Gaumont lanserar Gaumont Classique, en streamingplattform dedikerad till svartvit film

Gaumont Classic © Gaumont

Gaumont har precis lanserat Gaumont Classique, en SVoD-plattform som namnet antyder tillägnad den franska filmens klassiker. Cirka 200 svartvita filmer erbjuds.

Priset ? Fem euro per månad eller femtio euro per år.

Gaumont Classique ser livet i svart och vitt

Vissa kanske förbannar över lanseringen av ännu en SVoD-lösning. Men Gaumont Classique erbjuder något helt unikt: att göra tillgängliga gamla franska filmer som ofta är svåra, för att inte säga omöjliga, att hitta någon annanstans. Lanserades den 10 maj (födelsedatum för Léon Gaumont, grundare av studion), kostar den fem euro per månad eller femtio euro per år.

Populära komedier och auteurbio, prisbelönta filmer och censurerade verk, klassiker och rariteter Det här erbjuder Gaumont Classique på sin sida, där filmerna är ordnade efter genre och decennium. Under de kommande månaderna bör nya långfilmer tillkomma, samtidigt som tillägg (making-of, intervjuer, dokumentärer etc.) från de fysiska versionerna också ingår.

Plattformen finns tillgänglig på webben, men även i form av Android- och iOS-applikationer.

Streaming: alternativ till Netflix för filmälskare

Om Netflix, Prime Video eller till och med Disney+ är enastående i videoströmningssektorn, är de senare mer kända för sina populära serier eller filmer än för sin katalog anpassad till filmälskares eller arthouse-filmälskares smak.
Läs mer

Källa: Jules Le Henand via Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button