Trots en första flopp kommer Magic Leap att lansera en ny modell av sitt AR-headset i slutet av året

Magic Leap 2 © Magic Leap

Efter ett ganska bittert första misslyckande i en värld av förstärkt verklighet, magiska språng lanserar en ny utmaning med sin nästa enhet. Men även där är spelet långt ifrån vunnet.

2018 kom Magic Leap AR-headsetet fram. Avsedd för professionell användning hade enheten inte riktigt lyckats hitta sin publik. Skyll det på en ganska oöverkomlig prislapp med ett startbud satt till 2 295 $. Denna lilla flopp hindrade dock inte den amerikanska startupen från att designa en andra modell. Denna nya iteration har nämnts i cirka tre år och är på väg att landa över hela världen.

Lättare, men med mycket tyngre taxor

Det är den 30 september 2022 som Magic Leap 2 kommer till flera territorier, inklusive Frankrike. Huvudintresset för denna modell ligger på sidan av dess vikt, reviderad nedåt jämfört med föregångaren. Vi går från 316 till 260 gram. De tekniska specifikationerna föreskriver närvaron av en 4K-kamera och en skärm med en upplösning på 1440 x 1760 pixlar. 256 GB lagringsutrymme och en AMD Zen 2-processor ingår också.

Men det vi särskilt minns om denna Magic Leap 2 är dess, eller snarare dess extremt höga priser. Således börjar grunderbjudandet på 3299 dollar. Räkna 4099 dollar för formeln “ Developer Pro som inkluderar utvecklingsprogramvaruverktyg och tidiga programvaruversioner. Äntligen paketet Företag är $4999. Den innehåller kvartalsvisa programuppdateringar och verktyg för att möjliggöra bredare användning av headsetet i ett företag. Denna enhet är för närvarande uteslutande riktad till yrkesverksamma inom branschen.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button