Trodde det var lätt att bygga en gosrobot? Tänk om !

robotkram

Inte lätt att bygga robotar som kan kramas. Bortsett från deras tuffa sammansättning och mekaniska armar, har robotar svårt att replikera den här typen av mänsklig interaktion.

Efter de två senaste årens upplevelser av instängningar och karantäner underskattar vi inte längre vikten av fysisk kontakt för vårt välbefinnande.

Elva regler att följa

Medlemmar av Max Planck-institutet i Stuttgart, Tyskland, har publicerat elva regler att följa när man bygger gosrobotar, efter att ha studerat detaljerna i den optimala kramen. Här är några regler: robotarna måste vara mjuka, varma, i mänsklig skala. De kommer att behöva respektera människors samtycke, anpassa sig till sina kroppar och upptäcka när människan vill flytta bort. Varje kram ska vara unik. Roboten måste förstå rörelserna hos människan den kelar och anpassa sig snabbt.

Kramar är produkten av intuition, känslor och sociala sammanhang. Robotar kämpar för att läsa implicita signaler som inbjuder till kramar. Det är därför svårt för dem att lära sig att krama en människa vid lämplig tidpunkt. Men tack vare de elva reglerna som nämns ovan är HuggieBot 3.0-roboten nu kapabel till det.

HuggieBot 3.0 kramar dig

HuggieBot 3.0 är i mänsklig skala och perfekt autonom. Hans armar och kropp är täckta med luftkuddar och skum för att göra gosupplevelsen mjukare och roligare. Roboten upptäcker den mänskliga närvaron och öppnar sina armar för att ge dig en kram.

I genomsnitt håller HuggieBot dig i famnen i 25 sekunder. Det uppskattas att fördelarna med en kram dyker upp efter 20 sekunders kontinuerlig kontakt. Men de flesta kramar som delas mellan människor varar bara 2-3 sekunder.

Källa: IEEE spektrum

Relaterade Artiklar

Back to top button