Tre heta planeter identifierade runt en mycket ung stjärna

Inom astronomi kommer en ny och extraordinär upptäckt. Faktum är att vissa forskare har upptäckt att det finns tre heta och större exoplaneter på vår planet som kretsar kring stjärnan TOI 451, en mycket ung stjärna cirka 400 ljusår från oss.

Den otroliga upptäckten dök upp i en studie publicerad på sidorna avAstronomisk Tidning och bär signaturen av ett team av forskare från Darmouth College i Hannover. Forskarna förklarar specifikt identifieringen av dessa tre heta planeter som utgör ett system beläget i den s.k “Fiskarna-Eridanus flöde”, ett område där de är födda nya stjärnor i snabb takt och där i allmänhet stjärnorna har mindre än 3 % av vår ålder Sol.

Upptäckten av de tre glödheta exoplaneterna ägde rum tack vare analysen av data som samlats in av rymdteleskop TESS mellan oktober och december 2018 och tack vare de uppgifter som samlats in av NASA:s Spitzer Space Telescope. De utförda observationerna tyder på att stjärnan, som har en massa som motsvarar 95 % än solens, har den förmodligen gjort det två följeslagare som ligger långt bortom banorna för de tre glödheta planeterna som upptäckts. Den senare kretsar dock mycket nära TOI 451 därför är deras yttemperaturer uppenbarligen väldigt högt.

Det är verkligen en upptäckt mycket intressant som visar hur bortom vårt solsystem finns planeter, som dessa glödheta upptäckta av forskare, som tillsammans med många andra exoplaneter utgör en “Spännande workshop” för samma studie och för samma förståelse av bildningen och utvecklingen av planeter och stjärnor.

Relaterade Artiklar

Back to top button