TrayStatus – gratis programvara för tangentbordsstatusindikator för Windows 10

Tidigare visade datorer fysiska indikatorer för att lock , Num lock och andra tangentbordstangenter så att vi vet deras status. TrayStatus är ett gratis verktyg som returnerar indikatorer till meddelandefältet eller aktivitetsfältet i Windows 11/10/8/7 . Den gör detta genom att visa status för Caps Lock, Num Lock, Scroll Lock, Alt, Ctrl på aktivitetsfältet(Aktivitetsfältet) och talar om om de är aktiverade eller Nej(Av) . Ett liknande verktyg är 7 Kepsar .

Tangentbordsstatusindikator TrayStatus(TrayStatus-tangentbordsstatusindikator)

TrayStatus mycket praktiskt eftersom det visar indikatorer för ofta använda tangentbordstangenter samt hårddiskaktivitet. Indikationen görs i form av ikoner i aktivitetsfältet, varje indikator representeras av en separat ikon i aktivitetsfältet.

Du kan aktivera indikatorer i aktivitetsfältet för:

 • Status NumLock
 • Caps lock-status
 • Scroll lock status
 • Alt nyckelläge
 • Ctrl-tangentläge
 • Skift nyckelstatus
 • Windows-nyckelstatus
 • Hårddiskaktivitet

Programmet kan styras helt från systemfältet, vilket gör det enkelt att använda. Indikatorerna är snyggt designade och har den korrekta skillnaden mellan tillstånd ” Ingår»(Aktiverad) och ” Avstängd(Inaktiverad)”. Till exempel om Num lock avstängd(Av), då blir ikonen en enkel “1”, och när Num lock aktiverat kommer “1” att skrivas i en grön fyrkant, vilket betyder att Num lock ingår.

Ikon hård(Hårddisk) är något annorlunda och kan indikera mer än två tillstånd. Om du håller muspekaren över hårddiskikonen ser du hastigheterna läsning(Läs och poster i verktygstipsfönstret.(skriva)

Hämta Caps Lock-indikatorn(Hämta Caps Lock) , Num lock , rulllås på skärmen

För att aktivera eller inaktivera indikatorn, gå till inställningar TrayStatus och kontrollera de föremål som du behöver indikatorer för. Du kan till och med justera trösklar läsning(Läs och uppgifter(Skriv) för hårddiskaktivitet i samma inställningar TrayStatus .

Programvara för tangentbordsstatusindikator

TrayStatus bra för de som använder lock och suger ofta på nycklarna och vill att skärmen ska visa om de är påslagna eller av(Av) . Om ditt tangentbord inte har dessa funktioner eller din bärbara dator inte har en inbyggd hårddiskindikator, kommer detta verktyg att intressera dig.

Klick här(här) för att ladda ner TrayStatus . Den använder samma installationsprogram för båda fri(Gratis) och för version Proffs .

Gratis 7Caps-program för Windows PC

7Caps är en annan gratis indikatorprogramvara Num lock och lock som du kanske vill ta en titt på. Detta är en mycket liten applikation vars syfte är att meddela dig i realtid när nycklarnas tillstånd ändras. Num lock eller Cap Lock.

Tidigare visade datorer fysiska indikatorlampor för Caps Lock, Num Lock och andra tangentbordstangenter, så att vi visste deras status. TrayStatus är ett gratisprogram som tar tillbaka indikatorerna till meddelandefältet eller systemfältet på Windows 11/10/8/7. Det gör det genom att visa status för Caps Lock, Num Lock, Scroll Lock, Alt, Ctrl i Aktivitetsfältet och talar om om de är På eller Av. Ett liknande verktyg är 7 Kepsar.

TrayStatus

TrayStatus Tangentbordsstatusindikator

TrayStatus är mycket praktiskt eftersom det visar dig indikatorer för de ofta använda tangentbordstangenterna samt hårddiskaktivitet. Indikationerna är gjorda i form av ikoner i systemfältet, där varje indikator representeras av en separat ikon i systemfältet.

Du kan aktivera systemfältsindikatorer för:

 • Num lock-status
 • Caps Lock-status
 • Scroll lock status
 • Alt nyckelstatus
 • Ctrl-tangentstatus
 • Skift-tangentens status
 • Windows-nyckelstatus
 • hårddiskaktivitet

Programmet kan styras helt från systemfältet och det är det som gör det enkelt att använda. Indikatorerna är snyggt designade och med korrekta skillnader mellan aktiverade och inaktiverade tillstånd. Till exempel, om Num Lock är Av kommer ikonen att vara en vanlig ‘1’ och när Num Lock är på, kommer ‘1’ att inskrivas i en grön färgad fyrkant, vilket betyder att Num Lock har aktiverats.

Hårddiskikonen är något annorlunda och har förmågan att indikera mer än två statusar. Om du håller muspekaren över hårddiskikonen kommer du att se och skriva hastigheter i en verktygstipsruta.

Få Caps Lock, Num Lock, Scroll Lock-indikator på skärmen

För att aktivera eller inaktivera en indikator, gå till TrayStatus-inställningar och kontrollera de objekt som du vill ha indikatorerna för. Du kan till och med anpassa läs- och skrivtröskelvärdena för hårddiskaktivitet från samma TrayStatus-inställningar.

Programvara för tangentbordsstatusindikator

TrayStatus är bra för dem som använder Caps Lock och suger nycklar ofta och vill ha ett synligt sätt på skärmen för att veta om de är på eller av. Om ditt tangentbord saknar sådana funktioner eller om din bärbara dator inte kommer med en inbyggd hårddiskindikator så är detta verktyg också något som kommer att intressera dig.

Klick här för att ladda ner TrayStatus. Den använder samma installationsprogram för både gratis- och proversionen.

7Caps gratisprogram för Windows PC

7Caps är en annan gratis Num Lock- och Caps Lock-indikatorprogramvara som du kanske vill ta en titt på. Det är en mycket liten applikation som syftar till att meddela dig i realtid om statusen för Num Lock- eller Caps Lock-tangenterna ändras.

Relaterade Artiklar

Back to top button