Träsatelliter: en lysande idé för att minska “rymdskräp”

När vi hör om “rymdskräp” syftar vi på alla de bitar av satelliter och olika rymdinstrument som skjuts upp i omloppsbana runt jorden och som inte längre används. Sådant avfall bidrar naturligtvis till en betydande ökning av rymdföroreningarna. Så vissa forskare har tänkt på att faktiskt skjuta upp träsatelliter i omloppsbana för att minska produktionen av denna form av “skräp”.

Att vilja finjustera dessa träsatelliter är några japanska forskare avuniversitet av Kyoto i samarbete med abyrå skog. De skräpverktyg som inte längre används kan gå emot två öden: antingen förblir de i omloppsbana nästan evigt eller så tappas de på jordens yta. I det andra fallet, om satelliten var gjord av trä, skulle den brinna vid återinträde och inte lämna inget tecken av sig själv varken på marken eller i atmosfären. Och detta skulle vara mycket positivt för jordens atmosfär eftersom ackumulering av sådan utrustning skulle skapa en inte direkt hälsosam miljö.

Så japanska forskare experimenterar olika träslag att förstå deras motstånd mot mer extrema förhållanden närvarande här på Landa. På så sätt vill de säkerställa sin möjliga användning i vad som är en extrem miljö som till exempel omloppsutrymmet runt vår Planet. Det är verkligen ett projekt otrolig och extremt Intressant som skulle kunna bidra till resolutionen, även om den är delvis, av “Utrymdsavfall”. Detta senare problem kan bli mer och mer intressant och få återverkningar av allt större proportioner under de kommande åren och decennierna.

Du kan hitta mer information om det på hemsidan BBC.

Relaterade Artiklar

Back to top button