Trakasserier på CPF, hur stoppar man upprepade telefonsamtal?

Telefonbearbetning © studiostoks / Fotolia

Är du trött på de oupphörliga kalla samtalen från CPF? Det finns lagliga lösningar för att säga stopp för den här typen av otidiga trakasserier.

Om det tills nyligen kom arbetstagare till våra öron för att sälja oss produkter eller tjänster, idag är den stora trenden CPF. Individer bombarderas med samtal när som helst på dygnet för att erbjudas en mängd erbjudanden relaterade till det personliga träningskontot.

Samtal till CPF: väletablerade bedrägerier!

För att bättre förstå direktsäljarnas plötsliga intresse för CPF är det nödvändigt att ta en närmare titt. Det personliga träningskontot gör att de som drar nytta av det kan omvandla sina ackumulerade träningstimmar till poäng, för att finansiera valfri utbildning. Det gäller personer med anställningsavtal och personer som är registrerade hos Pôle Emploi.

Krediterad upp till 15 euro per timmes träning med ett tak på 5 000 euro, representerar denna enhet en guldgruva för vissa charlataner. De senare ägnar sig åt nätfiske genom att kontakta sina offer via telefon eller SMS för att övertyga dem att spendera sina CPF-saldon på imaginära formationer. Detta förklarar explosionen av denna bedrägliga bearbetning på sistone.

För att se tydligare bland dessa många samtal, kom ihåg att endast organisationens officiella plattform är behörig att hävda dina rättigheter och ge dig tillgång till de utbildningar som intresserar dig. Och eftersom CPF aldrig kommer att kontakta dig per telefon, är dessa samtal därför bedrägliga.

Hur skyddar man sig mot cold calling?

Telefonförfrågan, oavsett om det handlar om din telefonoperatör eller ditt CPF-konto, bland de mest återkommande ämnena, kan snabbt förvandlas till trakasserier. Det finns dock lagar för att sätta stopp för dessa missbruk.

Till att börja med baseras konsumentens rätt att göra invändningar på en begäran från dig och gör att du inte kan bli uppringd. Införsäljningsorganisationer är i princip skyldiga att respektera denna rätt. En annan lösning, den här gången mer radikal, är att registrera sig i den centraliserade Bloctel-oppositionsfilen, som utgör en svartlista för arbetstagare. Slutligen kan du välja förebyggande genom att undvika att skicka ditt nummer till någon organisation.

När det gäller samtalen till CPF hade regeringen lovat att agera för att få ett slut på dessa bedrägerier sommaren 2021 och det är gjort. En styrgrupp med ansvar för att bekämpa kränkande yrkesansökningar och CPF-bedrägerier sammankallades av regeringen i början av 2022. Resultat förväntas i detta avseende.

Om samma ämne:
Juridisk garanti för överensstämmelse, reparerbarhetsindex, cold calling: saker och ting förändras

Källa: Nörd dagbok

Relaterade Artiklar

Back to top button